Aartsengelen namen en betekenis

Aartsengelen zijn engelen met een bijzonder hoge rang. Ze komen voor in het christendom, jodendom en de islam. Mede daardoor verschilt het nogal eens welke engelen worden genoemd als aartsengel. Drie engelen komen bijna altijd terug:

Michaël | De leider van de Goddelijke legers. Michael strijdt met Satan en is degene die hem bij Het Laatste Oordeel definitief moet verslaan. Zijn naam staat voor “Hij die als God is”. Lees meer over Aartsengel Michaël

Gabriël | In veel religies de boodschapper van God. Zijn naam betekent “God is mijn kracht”. Lees meer over Gabriël, zijn betekenis en verschijning.

Rafaël.

Uriël is een vierde engel die vaak als aartsengel is gezien. 

Lucifer: de gevallen aartsengel

Daarnaast moet worden opgemerkt dat er nog een vijfde engel is die een bijzondere plaats inneemt in deze hiërarchie: Lucifer. Sommige tradities zien Lucifer als een gevallen aartsengel. Ooit was Lucifer zelfs de hoogste en mooiste onder de engelen. Lucifer was “de Lichtbrenger” en de engel die God het meeste liefhad.

In de populaire serie Supernatural komen vier aartsengelen voor: Gabriël, Michaël, Rafaën en – jawel – Lucifer. De aartsengelen worden hier aangemerkt als broers. Dit geeft een interessante dynamiek tussen de aartsengelen, die min of meer worden gedegradeerd tot ruziënde pubers die toevallig de macht hebben om de wereld te vernietigen. De voorspelde apocalyps, waar Michael en Lucifer het met hun legers tegen elkaar opnemen – wordt de ultieme beslechting van een familievete.

Aartsengelen en hun betekenis in verschillende tradities

De verschillende religies spreken meestal van een groep van zeven aartsengelen, maar de namen van deze zeven wisselen. Gabriël, Rafaël en Michaël staan altijd in het rijtje. Zoals gezegd is Uriël meestal nummer vier. De meeste tradities tellen Lucifer niet mee, en dan enkel als gevallen aartsengel. Daardoor blijven er nog drie posities over.

Hiervoor komen over het algemeen een aantal engelen in aanmerking:

Chamuel

Jophiel

Zadkiel

Posts created 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven