Aartsengel Rafael betekenis

De aartsengel Rafael en Tobias

De naam van aartsengel Rafaël betekent “God heelt”. Hij is de aartsengel van fysieke en emotionele heling en de beschermheilige van Een beeld van aartsengel Rafaelgenezers.

Als aartsengel is Rafael er voor mensen die over een verslaving heen moeten komen. Veel wondergenezingen zijn aan hem toegeschreven. Hij is de aartsengel van harmonie en vrede. Daarnaast beschermt hij reizigers, door hen een veilige en harmonieuze reis te bieden.

Rafael werkt nauw samen met aartsengel Michaël. Samen nemen ze angsten en stress weg, die een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid.

Lees hier meer over de verschillende aartsengelen.

Aartsengel Rafael en zijn helende engelen

Rafael is waarschijnlijk afgeleid van het Hebreeuwse “rophe”, wat “helen” betekent. Aartsengel Rafael staat niet alleen symbool voor het helen van individuen. Hij is ook de beschermheilige van iedereen in een helende beroep.

Als aartsengel heeft Rafael een sturende functie onder de andere engelen van de hemel. Het ligt dan ook voor de hand om aan te nemen dat hij ook daar een vergelijkbare rol op zich neemt. Omdat ook van veel andere engelen wordt geschreven dat zij mensen helen en verzorgen, lijkt het logisch dat de aartsengel Rafael hun aanvoerder is.

3x een gebed om aartsengel Rafael aan te roepen

Er zijn een aantal manieren om je tot deze engel te richten. Doordat Rafael zowel betekenis heeft voor zieken als voor reizigers, ligt het maar net aan je doel.

Algemeen Rafael gebed

Heilige Rafael, aartsengel, ik vraag u om hulp bij de uitdagingen van dit leven. Ik vraag nederig om uw zegen, hulp en inmenging. Zodat mijn ziel mag helen en mijn lichaam beschermd mag zijn tegen ziekte.

Voorafgaand aan een reis

Lieve Rafael, die werd gezonden om de jonge Tobias bij te staan op zijn reis. Bij zijn terugkomst was u het die hem hielp de blindheid van zijn vader te genezen. Logisch is het daarom, dat ik me tot u wendt voor steun en leiding op de reis die voor mij ligt. En om een goede thuiskomst te verzekeren. Dit vraag ik voor mijzelf, en iedereen die thuis op mij wacht.

Voor bescherming tegen het kwaad

Stuur mij de machtigste der engelen, de heilige Rafael, om mij te helen van lichamelijke en geestelijke kwaden. Moge hij me beschermen tegen de kwade geesten in deze wereld. Aartsengel Rafael, wees mijn gids en beschermer op mijn reis door dit leven.

Aartsengel Rafael beeld

Typische attributen van Rafael zijn voorwerpen die kunnen worden geassocieerd met de geneeskunst, meestal een fles. Daarnaast is hij vaak te zien terwijl hij een trompet blaast.

Net als de meeste engelen, wordt hij meestal niet duidelijk mannelijk of vrouwelijk afgebeeld.

Hij is vaak in het gezelschap van Tobias, een jonge man die hij heeft begeleidt op een belangrijke reis.

De aartsengel Rafael en Tobias

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven