Aartsengel Uriël

De aartsengel Uriël is behalve één van de engelen van de tegenwoordigheid, van zowel het Jodendom als het Christendom. Hij wordt ook de engel van het onheil genoemd. Vandaar dat zijn symbool een bliksemflits is. De betekenis van de naam Uriël, ofwel Oriël is “licht van god” of “vuur van god”.

Hij is de meest aardse van de aartsengelen en het sterkste verbonden met de aarde. De Uriël energie is krachtig, versterkend, stabiliserend, structurerend, ordenend, geeft energie en is toch rustig. Wetenschappers kunnen de energie van de engel van de wijsheid gebruiken om inzicht te krijgen in de wetmatigheden van de materie.

Aartsengel Uriel en zijn betekenis

Uriël in verschillende tradities

In het Jodendom is Uriël een engel die in de directe nabijheid van God is en ook één van de oudste engelen. Hij regeert de sterrenwereld en bewaakt de wetten.

In het Christelijke geloof wordt gedacht dat hij de engel is die na de zondeval de poort van het paradijs bewaakte (Mozes 1: 3, 24). Ook gaat het verhaal, dat Uriël de boodschapper is geweest die Noach waarschuwde voor de zondvloed (Mozes 1: 6). Daarna is Noach begonnen aan het bouwen van zijn bekende ark.

Een gedicht van de 17e eeuwse dichter John Milton: Paradise Lost, over het verhaal van de zondeval beschrijft Uriël als de engel met het scherpste gezichtsvermogen. Helaas was hij niet in staat om de vermomming van de duivel te doorzien. Het verhaal gaat dat hij zich liet misleiden en daardoor de duivel de weg vertelde naar de aarde en het hof van Eden. Dat hij zich eens heeft laten misleiden, heeft hem in ieder geval niet zijn reputatie van onoverwinnelijke macht en autoriteit afgenomen.

De Sibillijnse boeken, een verzameling van profetische uitspraken, vertellen dat Uriël de sleutels van de hel beheert en de poorten van de hel moet openen op de dag des oordeels.

Verschijning en beeld van UriëlHet beeld van Aartsengel Uriël

Om een beeld te krijgen van Uriël kun je hem het beste voorstellen als een reusachtige, schitterende figuur. Je moet je dan voorstellen dat hij een regenboogkleurige lichtkrans om zich heen heeft en een kroon van kwarts draagt waar bliksemflitsen uit komen. Hij wordt vaak afgebeeld met een streng gezicht en blauwe ogen, die overal doorheen lijken te kijken. Meestal heeft hij op die afbeeldingen een boek en een perkamentrol on zijn handen, de symbolen van God’s wetten.

Aartsengel Uriël aanroepen

Aartsengel Uriël is één van de engelen op wie je een beroep kunt doen in (extreme) noodsituaties. Daarbij is het belangrijk om er op te vertrouwen en af te wachten tot de juiste hulp komt. Door hem leren we geduld te hebben om te wachten en eerst te ervaren, voordat we oordelen. Het is belangrijk om niet te snel op te geven en alles met liefde te doen!

Bij grote teleurstellingen helpt Uriël, als engel van de grote geruststelling om hiermee om te gaan. Hij leert ons het hart te volgen en te leven vanuit liefde.

Omdat Uriël ook de engel van de wijsheid is, kun je hem aanroepen als je ergens een oplossing voor nodig hebt. Bijvoorbeeld als je aan het studeren of aan het schrijven bent en nieuwe inzichten nodig hebt.

Klassiek gebed tot Uriël

Bij het aanroepen van Uriël wordt vaak deze affirmatie gebruikt. Een affirmatie is een soort klein gebed, dat dient om de gedachten te focussen. Het wordt vaak ingezet bij meditaties. Maar je kunt het dus ook gebruiken om je gedachten tot een engel te richten.

Ervaring is machtiger dan kennis.

Ervaar iets eerst zelf voor u erover oordeelt.

Waar liefde de test heeft doorstaan, krijgt god nieuwe waardigheid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven