Edelstenen overzicht > Wat betekent Labradoriet?

De betekenis van Labradoriet helpt je om goed met je eigen energie om te gaan. Gebruik deze edelsteen om je wapenen tegen negatieve invloeden en energie om je heen.

Benieuwd naar wat Labradoriet betekent voor jouw spiritualiteit? Bij welk sterrenbeelden en geboortemaanden hoort hij? Klik hieronder op het onderwerp waar je meer over wilt weten, dan spring je er direct naartoe.

Spring naar:

Wat is Labradoriet?

Spirituele & symbolische betekenis

Werking en gebruik

Uiterlijk en kenmerken

Betekenis in verschillende culturen

Veelgestelde vragen (hoe moet je het dragen?)

Wat is Labradoriet?

Labradoriet is met recht een regenboogsteen
Labradoriet is met recht een regenboogsteen

Labradoriet is een steen met een glanzend kleurenspel, waardoor het kan lijken of hij alle kleuren van de regenboog in zich heeft. Dat komt doordat het een mengkristal is, opgebouwd uit verschillende veldspaten. Doordat de steen bestaat uit een fijne lamellenstructuur worden invallende kleuren gebroken. Vandaar het regenboog effect!

Deze “regenboog” edelsteen dankt zijn naam aan zijn vindplaats: het Canadese schiereiland Labrador.

Spirituele & Symbolische Betekenis van Labradoriet 

De betekenis van Labradoriet staat symbool voor het aura, die net zo kleurrijk is al de regenboogsteen zelf. Daarmee staat de steen voor bescherming tegen negatieve invloeden. Doordat Labradoriet daarmee een goede omgang met je eigen energie symboliseert, heeft hij een rustgevende werking op je innerlijke wereld. 

Werking en gebruik

De werking van Labradoriet herinnertje je om goed met je eigen energie om te gaan in plaats van alles weg te geven. Dat maakt het een fijne steen om te gebruiken als je hoog sensitief bent. 

Daarnaast stimuleert het gebruik van Labradoriet:

  • Je gevoelsleven
  • Het bovenbrengen van vergeten herinneringen
  • De fantasie en het ontwikkelen van ideeën
  • Een kinderlijk enthousiasme

Gebruik Labradoriet als een herinnering om goed me je eigen energie om te gaan. Zie je aura als jouw eigen schild tegen invloeden van buitenaf en andere mensen die energie slurpen. Visualiseer het als een kleurrijke schil om je heen, waarbinnen je veilig bent. In die cocon van kleur is er alleen ruimte voor jouw eigen enthousiasme, je fantasie en is je energie van jou.

Gebruik Labradoriet als motivatie om je energieniveau goed in eigen hand te houden
Gebruik Labradoriet als motivatie om je energieniveau goed in eigen hand te houden

Sterrenbeelden

Leeuw, Schorpioen en Boogschutter.

Geboortemaanden 

Augustus, September, Oktober. 

Chakra

Hartchakra (4e chakra) en keelchakra (5e chakra). 

Uiterlijk, Kenmerken & Kleur

De glanzende kleuren geven een mooi effect aan de labradoriet. Hij komt voor in de kleuren donkerblauw tot grijszwart, maar ook bruinachtig of kleurloos. Vaak met metalige glanzende tinten, met een blauwe of groene gloed, in het wit, geel of oplichtende (labradoriserende) kleuren zoals pauw-blauw koper of rood-goud. 

Varianten

Naast de bekende labradoriet, is er een donkere variant, de spectroliet. Deze wordt ook wel de tegenhanger van Labradoriet genoemd.  De gekristalliseerde variant die deze edelsteen ook nog heeft wordt op de Etna gevonden.

Eigenschappen

Hardheid: 6-6,5. Splijting: goed. Transparantie: doorzichtig tot ondoorzichtig. 

Vindplaatsen

St Paul en Labrador in Canada, Ojamo in Finland en Kosoj Brod in Rusland.

Betekenis Labradoriet in Verschillende Culturen

Labradoriet werd in 1770 ontdekt op het Canadese eiland Labrador. Spectroliet, de donkere soort is pas in de 20e eeuw ontdekt in Finland. Van beide stenen zijn geen traditionele overleveringen bekend. 

FAQ

Hoe moet je Labradoriet dragen? 

Edelstenen worden vaak gedragen als sieraden, zoals halskettingen, broches, armbanden en ringen.  Of draag de steen gewoon bij je in je broekzak!

Waar staat Labradoriet voor? 

Ontplooiing op geestelijk gebied, door middel van meditatie. 

Waar komt Labradoriet vandaan? 

De steen komt oorspronkelijk van het Canadese schiereilend Labrador.