Amsterdam staat bekend om heel veel dingen. De drukte, de chaos, het bruisen. Toch zijn er tussen al die drukte opvallend veel bubbels van rust. Spirituele winkels in Amsterdam gaan vaak al decennialang mee. 

  1. Fabula Rosa
  2. Chimera Fantasy Shop
  3. Asian Spirit
  4. The Miracle Shop
  5. De Roos
  6. The Otherist
  7. Zuiver Geluk

Of bekijk de winkels op de Google Maps.

Product

Beschrijving

Prijs

Geluksmunten zijn er in alle soorten en maten. Wie geef jij een beetje extra geluk?

Een online yoga abonnement

Geef iemand een cadeau voor maanden meer energie, flexibiliteit en innerlijke rust!

Net als een Boeddha, mag je deze Yogiman alleen cadeau krijgen en niet zelf kopen. Symboliseert innerlijk geluk en neemt negatieve gedachten over.

Met een dromenvanger geef je iemand een betere nachtrust en mooiere dromen cadeau. Wie wil dat nou niet?

7 Spirituele winkels in Amsterdam

Amsterdam is een stad met historie en karakter. De stad staat bekend om haar eeuwenoude grachtenpanden, karakteristieke grachtengordel en het grote aanbod aan winkels.

Drukke winkelstraten met de grootste winkelketens worden afgewisseld met kleine steegjes waarin je bijzondere winkeltjes tegenkomt. Er is een winkel die niets anders verkoopt dan badeenden. Of wat te denken van een winkel die al sinds 1865 gespecialiseerd is in de verkoop van stempels?

Natuurlijk zijn er ook de nodige winkels voor edelstenen, new age en al je andere spirituele behoeften. Vaak in een prachtig oud pand, vol karakter. Dit zijn zeven spirituele winkels in Amsterdam die je gezien moet hebben!

Spirituele winkels in Amsterdam: deze foto laat de sfeer goed zien

Fabula Rosa

Op de Westermarkt staan regelmatig toeristen in meterslange rijen te wachten om het Anne Frankhuis in te komen. Om de hoek, aan de Rozengracht, ligt de oase van rust die Fabula Rosa heet.

Kort geleden ben ik hier voor het eerst geweest, en ik was onder de indruk. Het is – zoals de meeste nieuwetijdswinkels – gevoelsmatig een kleine shop, maar schijn bedriegt. Fabula Rosa kent drie verschillende niveaus, die allemaal bomvol staan met edelstenen en hangers, wierook en klankschalen, boeken en meditatiespullen.

Het krappe gevoel hoort als je het mij vraagt bij de charme van een edelstenenwinkeltje

Chimera Fantasy Giftshop

Voor de fantasy liefhebbers onder ons is Chimera een must. Hier vind je niet alleen de bekende edelstenen, symbolische hangers en wierook. Ook hebben ze een grote collectie beeldjes van draken, elfjes en andere mythische wezens. Daarnaast vind je kostuums voor jouw volgende LARP of Fantasy Fair.

Wat deze winkel pas echt tof maakt, is de aankleding. Chimera is namelijk ingericht als een magisch bos, compleet met vitrines die in boomstammen zijn verzonken. Dat draagt nog meer bij aan het gevoel van betovering van de new age winkel. Dwaal rond door het magische bos en ontmoet de bewoners.

Asian Spirit

En als je dan toch een bezoekje brengt aan Chimera Fantasy Giftshop, dan is het zeker de moeite waard om ook meteen even binnen te stappen bij Asian Spirit. Die winkel zit namelijk maar één verdieping hoger, en is via een trap in de winkel van Chimera toegankelijk. Een paar treden, en dan is het net alsof je een andere cultuur in stapt.

Hier vind je – de naam zegt het al – een grote selectie Aziatische spirituele producten. Kimono’s, serviesgoed, lampionnen, boeddha beelden: je vindt het allemaal bij Asian Spirit.

The Miracle Shop

In The Miracle Shop vind je een scala aan spirituele cadeauartikelen van over de hele wereld. De eigenares heeft zich voor haar aanbod laten inspireren door de vele reizen heeft gemaakt, waardoor er van veel verschillende culturen spulletjes zijn te vinden. Allemaal met als bedoeling het perfecte cadeau te kunnen vinden waarmee je iemand een warm gevoelt bezorgt.

Naast cadeau artikelen kun je bij The Miracle Shop ook terecht voor verschillende interessante workshops en lezingen. Gevestigd aan de Jan van Galenstraat.

De Roos

De Roos ligt een beetje verstopt in een hoekje tussen het Vondelpark en de P.C. Hooftstraat. Met andere woorden: tussen de duurste winkelstraat van Amsterdam en een park dat vrijwel altijd wemelt van de toeristen, hardlopers en mensen die gewoon op zoek zijn naar een stukje natuur in de stad.

Daarmee is De Roos met recht een oase van rust te midden van de hectiek van Amsterdam. Hier kun je terecht voor een spirituele giftshop, een lekkere kop koffie of thee en dagelijkse inloopconsulten om jezelf beter te leren kennen.

Ook biedt De Roos een breed programma van interessante en inspirerende workshops, van yoga tot massagetherapie.

The Otherist

Toegegeven, dit is bepaald geen edelstenen winkel in Amsterdam. Maar The Otherist heeft iets wat ook new age winkels zo leuk maakt om binnen te stappen: dat gevoel dat je nooit weet wat je tegen gaat komen. Ik heb hier een tijdje om de hoek gewerkt, waardoor ik er bij toeval tegenaan liep. Een winkel die je gezien moet hebben.

Cursus omschrijving

Prijs

Leer Tarot Online

Altijd al Tarotkaarten willen kunnen lezen? Dit is je kans op meer inzicht in jezelf en je toekomst!

Netflix voor yoga!

Volg onbeperkt yoga lessen van Nederlandse instructeurs, voor een vaste lage prijs per maand. Voor blijvend meer spiritualiteit in je leven.

Ontdek de basis van healing

In deze scherp geprijsde cursus leer je de basis van energetische healing via handoplegging. Een spirituele reis die jou veel gaat brengen!

Stap voor stap spiritueel groeien

Ontwikkel jezelf elke maand spiritueel en ervaar meer energie en levensgeluk met dit toffe abonnement.

Zuiver Geluk

Zuiver Geluk noemt zichzelf een conceptstudio op het gebied van body, mind, soul en lifestyle. Ze bieden – net als andere nieuwetijdswinkels – spullen zoals klankschalen en edelstenen. Maar Zuiver Geluk is meer dan dat.

Door slimme samenwerkingen met andere ondernemers uit de spirituele sector, heeft Zuiver Geluk een voortdurend wisselend aanbod. Zowel in artikelen, als in het aanbod van lezingen en workshops. Een plek dus om eens een bezoekje te brengen, maar zeker ook om in de gaten te houden door het steeds wisselende aanbod!

Spirituele winkel bij jou in de buurt

Bonus: andere mysterieuze plekken in Amsterdam

Amsterdam heeft zoveel mysterieuze dingen te bieden. Daarom verzamel ik in deze bonus-sectie alles wat geen new age winkel is, maar wel je nieuwsgierigheid naar het onkenbare kan voeden.

Amsterdam Dungeon

Dompel je onder in de spannende en mysterieuze historie van Amsterdam. Professionele acteurs brengen de geschiedenis tot leven, en laten je kennismaken met de gruwelijkste verhalen die over Amsterdam de ronde doen.

The Ghostwalk Amsterdam

Spoken in de stad: Amsterdam van een heel andere kant

In steeds meer steden worden zogenaamde ghostwalks georganiseerd, zo ook in Amsterdam. Op zo’n toch laat een gids je alle plekken van de stad zien waar spoken en geesten gezien zouden zijn. Leer Amsterdam kennen van een kant die je nog niet eerder zag!

Kijk op de site voor meer informatie.

Tip voor spirituele groei

Beschrijving

Prijs

Netflix voor yoga! (zeer voordelig)

Volg online onbeperkt yoga lessen van Nederlandse instructeurs, voor een vaste lage prijs per maand

Stap voor stap spiritueel groeien

Groei elke maand spiritueel en ervaar meer energie en levensgeluk met dit toffe abonnement.


Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.