Engelen namen hebben vaak een diepere betekenis, die iets onthuld van de taak van de engel. Met name de aartsengelen hebben ieder een uitgebreide en diepgaande betekenis. Het is interessant om te zien hoe die rol in hun naam wordt weerspiegeld.

Deze lijst met namen van engelen is verre van compleet. Dat is namelijk bijna onmogelijk, door de grote variatie aan engelen in de verschillende religieuze stromingen. Deze lijst van engelen namen wordt dan ook voortdurend verder uitgebreid. Vind je een engel niet terug die volgens jou echt niet mag ontbreken? Laat het even weten in een reactie!

Wat zijn engelen eigenlijk? Dit is hoe veel mensen ze zich voorstellen

Wat zijn engelen?

Engelen zijn bovennatuurlijke wezens, die een rol spelen in verschillende religies. Deze religies zijn vaak monotheïstisch (er wordt één god aanbeden), waarbij de engelen een soort boodschappers of naaste helpers zijn van die ene god.

Veel gelovige mensen hebben in hun leven op een of andere manier steun gehad aan engelen. Maar je hoeft niet één van de wereldreligies aan te hangen om kracht te putten uit engelen. Het simpele feit dat engelen in vrijwel alle tradities hun opwachting maken, is al een teken dat zij als spirituele leiders de geloven overstijgen.

Onze tip

Beschrijving

Prijs

De boeken van Doreen Virtue

Virtue is de autoriteit op het gebied van engelen. We kunnen al haar boeken van harte aanbevelen.

Dagelijkse leiding van je engelen (kaartenset)

Kun jij wel wat leiding in je leven gebruiken? Dan is deze kaartenset voor jou!

Antwoorden van je engelen (kaartenset)

Om contact te maken met jouw beschermengelen wanneer je met een vraag zit waar je inzichten in wilt.

Energetische healing en opschoning

Maak het contact met jouw beschermengelen nog intenser!

Of bekijk onze complete selectie van spirituele cursussen.

Verschillende soorten engelen

Er zijn talloze verschillende soorten engelen.

Om je een idee te geven, bespreken we hier kort hoe de christelijke traditie engelen heeft ingedeeld. Hierin wordt onderscheid gemaakt in drie verschillende sferen van engelen. Deze sferen worden weer verder onderverdeeld.

Hierbij wil niet zeggen dat de engelen van de eerste sfeer per definitie hoger in rang zijn. Zo vallen de aartsengelen onder de derde sfeer. Maar, Michaël – de hoogste in rang van alle engelen en bevelhebber van Gods legers – is één van hen.

De eerste sfeer

Dit zijn de directe, hemelse dienaren van God zelf.

De tweede sfeer

Dit zijn de Hemelse hoeders van de creatie. Zij houden in de gaten wat er in het stoffelijk domein gebeurt. Daarnaast leiden en sturen zij de zielen.

De derde sfeer

Deze engelen kennen we het beste. Dit zijn namelijk de engelen die zich direct met de levenden bemoeien. Zijn zijn gidsen, beschermers en boodschappers voor mensen.

Aartsengelen namen

Aartsengelen zijn engelen met een bijzonder hoge rang. Ze komen voor in het christendom, jodendom en de islam. Mede daardoor verschilt het nogal eens welke engelen worden genoemd als aartsengel. Drie engelen worden bijna altijd genoemd:

Michaël | “Hij die als God is”. Michael is aanvoerder van Gods legers en één van de twee aartsengelen die in de Bijbel worden genoemd. Lees meer over Michaël… 

Gabriël | “God is mijn kracht”. Samen met Michaël is Gabriël één van de twee aartsengelen die bij naam worden genoemd in het Oude en het Nieuwe Testament. Lees meer over Gabriël…

Rafaël | “God heelt”. Rafaël is de aartsengel van fysieke en emotionele heling en de beschermer van genezers. Lees meer over Rafaël…

Uriël | Een vierde engel die we meestal tot de aartsengelen rekenen, is Uriël. Zijn naam betekent “Licht van God”. Ook Lucifer wordt soms gerekend tot de aartsengelen. Opvallend genoeg vertoont de betekenis van zijn naam veel overeenkomst met die van Uriël. Lucifer is “de lichtbrenger”. Lees meer over Uriël…

Voor de overige posities komen een aantal engelen in aanmerking:

Azraël | “Hij die God helpt”. Azraël wordt in sommige tradities tot de aartsengelen gerekend. Ze is het bekendst als de engel des doods, maar dat is niet zo duister als je misschien zou denken. Lees meer over Azraël…

Chamuel

Jophiel | “De schoonheid van God”.  Jophiel is de bescherm van kunstenaars. Ze staat voor de schoonheid van het leven en het behoud daarvan, en positieve gedachten. Lees meer over Jophiel…

Ariël | “De Leeuw van God”. Beschermster van de natuur, de planeet en de dieren. Lees ook de biografie van Ariël.

Zadkiel

Engelen namen: een overzichta

Voor meer informatie over de aartsengelen, kun je hier verder lezen.

Lijst van engelen namen en hun betekenis

Hieronder vind je een lijst van namen van engelen, maar die is nog verre van compleet. Er zijn namelijk nogal wat engelen te verzamelen, dus allemaal in één keer uitwerken is een hemeltergend karwei. Daarom groeit de onderstaande lijst langzaam maar gestaag, één of enkele letters per keer.

Engelen met de A

Abasdarhon – De engel van het vijfde uur van de nacht
Adonai – Engel van de aanwezigheid, ook genoemd “elohim”: schepper.
Agla – De engel die Lot en zijn gezin redde.
Akriel – Staat onvruchtbaren bij.
Amitiel – Vertegenwoordigd waarheid.
Amriel – Engel van de maand mei.
Anael – Liefde, passie en seksualiteit.
Anapiel – “Tak van God.”
Anahel – Heerser over de derde Hemelsfeer.
Anpiel – Beschermer van vogels.
Ansiel – “De bedwinger.”
Ariel – “Leeuw van God.”
Asariel – “Door God gebonden;” heerst over de maan.
Asroilu – Beschermt de zevende Hemelsfeer.
Azriel – Engel van vernietiging.

Tip voor spirituele groei

Beschrijving

Prijs

Netflix voor yoga! (zeer voordelig)

Volg online onbeperkt yoga lessen van Nederlandse instructeurs, voor een vaste lage prijs per maand

Stap voor stap spiritueel groeien

Groei elke maand spiritueel en ervaar meer energie en levensgeluk met dit toffe abonnement.