In dit artikel ontdek je wat jouw engel nummer is en hoe je het op verschillende manieren berekent. Daarnaast laten we je zien wat dit speciale getal voor jou te betekenen heeft.

Veel mensen zoeken naar leiding van engelen of een teken van zingeving. Een signaal dat er meer is. Of ze worden nieuwsgierig naar de betekenis achter getallen die zich herhaaldelijk lijken te tonen. Maak kennis met de wereld van engelnummers en hoe ze een diepere betekenis kunnen onthullen.

Alles over jouw engel nummer vinden en begrijpen

Wat is een engel nummer?

Een engelnummer is een getal dat aan jou wordt toegewezen bij je geboorte. Het is een soort symbool of communicatiemiddel tussen jou en het hemelse rijk. Het idee achter engelnummer is dat ieders unieke nummer iets zegt over zijn of haar doel op aarde en unieke talenten.

Daarnaast worden getallen gezien als een manier van engelen om signalen of boodschappen door te geven. Dat hoeft zich dan niet te beperken tot jouw persoonlijke getal, maar draait om de betekenis achter cijfers die je opvallend vaak tegenkomt.

Deze en andere tekens van engelen zijn manieren van deze bovennatuurlijke wezens om toch met je te communiceren.

Je engel nummer berekenen

Er zijn verschillende manieren om je eigen engel nummer te berekenen. We laten je hieronder zien hoe je dat doet. Daarna kun je dan de betekenis achter verschillende nummers lezen. Het idee is dus dat die betekenis een boodschap van je engelen bevat. Dat kan gaan om iets dat ze je mee wilden geven bij je reïncarnatie, een bepaalde roeping in je leven of een wijze les uit een vorig leven.

Daarnaast kan het getal je inzicht geven in je eigen sterke punten, zwaktes en hogere doel in je leven.

Beide manieren die we bespreken gaan om iets dat je bij je geboorte meegekregen hebt. De belangrijkste manieren om je engel nummer te berekenen zijn namelijk aan de hand van:

 • Je geboortedatum
 • Je naam

Je engel nummer vinden op geboortedatum

Ten eerste kun je jouw engelnummer berekenen op basis van je geboortedatum. Je telt eenvoudig alle cijfers in je geboortedatum, geboortemaand en geboortejaar op en reduceert dubbele cijfers tot een enkel getal door ze samen te voegen. 21 wordt dus 2+1 = 3. Dat doe je totdat je één cijfer over houdt.

Bijvoorbeeld: het engelnummer voor iemand geboren op 3 juli 1997 (03-07-1997) is 9, want de opgetelde cijfers maken 36 en 3+6 = 9.

0 + 3 + 0 + 7 + 1 + 9 + 9 + 7 = 36. 3 + 6 = 9

Engelnummers gebaseerd op een verjaardag duiden en beïnvloeden verschillende persoonlijkheidstrekken en beïnvloeden de perceptie van de wereld over jou. Een verjaardagsnummer is de speciale methode die je engelen gebruiken om met je te communiceren gedurende je hele leven, om je te begeleiden over hoe je uitdagende situaties kunt beheren door de frequentie van de getallen te gebruiken.

Je verjaardag engelnummer duidt op spirituele genezing en de bevrijding van karmische schulden. Hoe meer je je richt op de positieve eigenschappen van je engelnummer, hoe meer vervullend je leven wordt.

Het regelmatig zien van dit nummer kan dus een oproep zijn om jezelf en je hogere doel niet kwijt te raken. Onthoud dat je verjaardag engelnummer kan worden teruggebracht tot een enkel cijfer of eerst verschijnen als dubbele cijfers, driedubbele of viervoudige.

Je engel nummer vinden op naam

Ten tweede kun je je engelnummer berekenen door de “waarde” van je naam te bepalen. Daarvoor wijs je aan elke letter van het alfabet een nummer toe, beginnend bij 1 voor de letter A en eindigend bij 26 voor de letter Z. Op die manier heeft de naam “Jane Doe” een engelnummerwaarde van 54, oftewel 9:

10 + 1 + 14 + 5 + 4 + 15 + 5 = 54. 5 + 4 = 9

Je naamnummer werpt licht op je erfenis en de spirituele impact die je achterlaat. Ook kan het overal om je heen zien van dat nummer – een bekende manier van engelen om ons dingen duidelijk te maken – een manier zijn om je eraan te herinneren dat je dat hogere doel uit het oog hebt verloren.

Wat betekenen de verschillende nummers als boodschap van de engelen?

Je hebt nu zowel je geboortenummer als je naamnummer van de engelen kunnen berekenen. Misschien zie je dat nummer – of juist een ander getal – al een tijd op kentekenplaten, klokken en in telefoonnummers aan je verschijnen.

Hoe dan ook ben je waarschijnlijk wel benieuwd wat die engelnummers nu voor boodschap de delen hebben.

Hieronder volgen de betekenissen van de fundamentele engelnummers en hun variaties.

 1. Engel nummer 1 betekent dat je bedreven bent in het manifesteren van nieuwe mogelijkheden om te groeien langs je spirituele ontwikkeling. De boodschap van engel nummer 1 draait om zelfbepaling en de nodige creativiteit die je nodig hebt om een ideale realiteit te manifesteren.
 2. Engel nummer 2 betekent dat je van nature goed van vertrouwen bent of dat mensen je als betrouwbaar beschouwen. Het nummer 2 vertegenwoordigt harmonie en balans tussen twee afzonderlijke elementen.
 3. Engel nummer 3 vertegenwoordigt de creativiteit die je zou moeten gebruiken om bij te dragen aan de wereld om je heen. De boodschap helpt ontvangers aan te moedigen uit hun comfortzone te stappen en zich creatief uit te drukken.
 4. Engel nummer 4 betekent dat je toewijding consistent is en mensen je zien als een stabiele basis en een goede ondersteuning. Het draagt de boodschap om uitdagingen in het leven vol te houden tot er een balans is bereikt.
 5. Engel nummer 5 betekent dat je natuurlijk dynamisch bent en op zoek bent naar verandering. De boodschap van het nummer 5 geeft de helderheid die voortkomt uit een aankomende transformatie.
 6. Engel nummer 6 geeft aan dat vriendelijkheid en empathie kenmerkende eigenschappen zijn die je spirituele reis zullen versterken. Het nummer geeft de positieve boodschap van positieve verandering en harmonie.
 7. Engel nummer 7 symboliseert geluk dat je ten deel valt als je leert vaker uit je comfortzone te stappen. De boodschap van nummer 7 brengt een gevoel van urgentie over om vol te houden in je creatieve benadering van verbinding met het spirituele rijk.
 8. Engel nummer 8 vertegenwoordigt een verhoogd gevoel van intuïtie en een sterke verbinding tussen het spirituele en fysieke rijk. Het nummer 8 moedigt je aan je intuïtie te gebruiken om je besluitvorming te leiden, wat resulteert in overvloed en spirituele groei.
 9. Engel nummer 9 betekent dat geboorte en vernieuwing veelvoorkomende thema’s zijn in je leven. Het nummer 9 vertegenwoordigt de voortdurende en evoluerende cyclus van het leven door nieuwe beginnen en zelfverbetering.

Hoe weet je of een nummer een engelnummer is wanneer je het ziet?

Natuurlijk zijn getallen de hele dag om ons heen. Als je wilt kun je elk getal talloze keren per dag spotten. Hoe weet je dan of een getal een engelnummer is, en niet gewoon een getal waar toevallig je oog op valt?

Er zijn meerdere manieren die erop wijzen dat een nummer een engel boodschap zou kunnen zijn, namelijk:

 1. Beoordeel hoe vaak je een nummer ziet. Het beoordelen van de frequentie van een nummer helpt je te weten of je je engelnummer toevallig ziet of om een diepere reden.
 2. Vertrouw op je intuïtie. Vertrouwen op je intuïtie bepaalt of een nummer echt een engelnummer is door je te begeleiden bij het kiezen tussen verschillende soorten engelnummers, zoals verjaardag of naam.
 3. Analyseer je ervaringen met een nummer. Het analyseren van je ervaringen met een nummer helpt je te weten of het een engelnummer is door de situationele elementen van een ontmoeting met een engelnummer te benadrukken.

Beoordelen hoe vaak je een nummer ziet

Het zien van een herhalende reeks tot vier cijfers – 111, 222, etc. – geeft aan dat je engelen een specifieke boodschap overbrengen. Bovendien is een nummer dat vaak verschijnt een teken dat het om een reden opvalt. Engelnummers zullen aan je onderbewustzijn trekken en je leiden om je af te vragen waarom je steeds dezelfde aantrekkelijke getallen ziet. Je weet dat een nummer een engelnummer is als je het blijft zien in je dagelijkse leven.

Vertrouw op je intuïtie

Vertrouw op je intuïtie om te bepalen of een nummer een engelnummer is. Je zult weten dat een nummer een engelnummer is op basis van je buikgevoel. Je intuïtieve impulsen zijn afgestemd op de trillingsoutput van elk levend object en de trillingsenergie van engelnummers. Daarom kun je onderscheiden of je ontmoeting met een engelnummer gebaseerd is op je naam of geboortedatum en hoe sterk het met je resoneert.

Analyseer je ervaringen met een nummer

Het analyseren van je ervaringen met een nummer helpt je te weten of het een engelnummer is. Sterke emotionele ervaringen met bepaalde getallen betekenen dat je waarschijnlijk een engelnummer hebt ontmoet.

Je engelen weten dat je emoties enkele van de krachtigste energetische krachten zijn in je 3D-realiteit. Daarom communiceren je engelen door middel van getallen om je te helpen verschillende situaties te navigeren met de juiste emoties en beslissingen te nemen die in lijn zijn met je hoogste doel en waarden.

Ook het berekenen van je geboorte- of naamnummer via de methoden hierboven kan je helpen om jouw speciale band met bepaalde nummers te leren zien.

Waar kun je engelnummers zien?

Zoals ik hierboven al schreef: getallen zijn overal en altijd om ons heen. Je kunt je engelnummer dan ook op talloze verschillende manieren zien.

 • Ten eerste kun je je engelnummer zien in sequenties op een klok.
 • Ten tweede zie je misschien je engelnummer op een billboard terwijl je met het openbaar vervoer naar het werk gaat en voel je een gevoel van vertrouwen.
 • Ten derde kun je je engelnummer zien op een bon van een winkel of restaurant.
 • Ten vierde kun je je engelnummer zien in je dromen of onderbewustzijn.
Je kunt 15 of 1515 op allerlei manieren om je heen zien, zoals hier op een bus

Ik hoop dat deze informatie je helpt om de betekenis achter jouw engelnummer te ontrafelen en dat het je leidt op je spirituele reis. Moge je engelnummers je begeleiden en inspireren op je levenspad.

Categorieën: Engelen

Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.