Beschermengelen zijn bijzondere en fascinerende wezens. Ieder mens zou ten minste één beschermengel hebben, die vanaf je geboorte bij je is om je te leiden, over je te waken en je te helpen bij de keuzes op je levenspad. Niet zo gek dus om je af te vragen wat je beschermengel tegen je zegt om je daarin bij te sturen.

Als bovennatuurlijke wezens gebruiken ze meestal geen menselijke taal om te communiceren. Veel mensen geloven dan ook dat beschermengelen hun eigen manieren hebben om ons te bereiken.

In dit artikel bespreken we een paar signalen waaraan je kunt herkennen dat jouw beschermengel misschien probeert om je een boodschap te sturen. Ook staan we stil bij wat het dan is dat je beschermengel je probeert te vertellen.

Ontdekt wat je beschermengel tegen jou zegt
Foto door cottonbro studio: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vrouwen-gaas-maas-zeeg-8193559/

7 tekenen dat je beschermengel probeert contact op te nemen

Engelen communiceren regelmatig met ons. Dat doen ze via subtiele verbindingen in kleine dingen die we tegenkomen in ons dagelijks leven.

Vanwege de drukte van het dagelijks leven kunnen we die kleine dingen vaak moeilijk herkennen. Daarom sturen de engelen ons herhaaldelijk dezelfde boodschappen in de hoop ons te leiden.

Juist daarom is het zo belangrijk om je van veel voorkomende engelen tekens bewust te zijn. Daardoor leer je ze namelijk sneller herkennen in je dagelijks leven.

Hieronder hebben we een paar manieren opgesomd waarop jouw beschermengel misschien probeert contact met je op te nemen.

1. In je dromen

Engelen komen heel vaak naar je toe in je dromen, maar je herkent ze misschien niet of herinnert je de dromen niet bij het ontwaken. Om je bewustzijn van communicatie van je engelen in droomtijd te vergroten, besteed je enkele minuten aan praten met je engelen voordat je gaat slapen.

Vraag je engelen om je in je dromen te bezoeken en belangrijke inzichten te delen die je moet weten. Houd een droomdagboek en pen bij je bed en probeer bij het ontwaken je dromen te herinneren. Schrijf alle details op die je je kunt herinneren, zelfs als ze niet gerelateerd lijken te zijn aan engelen.

Na verloop van tijd begin je mogelijk berichten van je engelen te ontvangen terwijl je droomt, en verbeter je je vermogen om iets belangrijks te onthouden.

2. Gevoelens

Soms zal je engel proberen je aandacht te trekken via fysieke sensaties zoals tintelingen, een gevoel van warmte dat zich over je verspreidt, een lichte aanraking op je hand, het gevoel dat iemand zachtjes je haar streelt, of zelfs een tastbare aanwezigheid in de kamer bij je.

Dit gebeurt vaak wanneer je bang bent of verdrietig bent over iets en je engelen willen je troosten. Als je zulke sensaties voelt, zorg er dan voor dat je ze erkent.

Zeg: “Dank je wel engelen, ik voel jullie hier bij me en ik ben dankbaar voor jullie liefde en steun.”

3. Verbaal

Jouw engelen kunnen ook communiceren op meer voor de hand liggende manieren, zoals rechtstreeks tegen je praten. Je kunt een stem horen, ofwel binnen in je hoofd of een stem die van buiten lijkt te komen, zelfs als er niemand anders in de buurt is.

Dit gebeurt vaak wanneer je beschermengel vitale informatie moet delen om je veilig te houden. Ze kunnen dingen zeggen als “Houd je aan de snelheidslimiet” of “Neem vandaag niet de snelweg.” Deze vorm van communicatie kan soms moeilijk te geloven zijn.

Je kunt je afvragen of je de stem alleen maar inbeeldt en je wordt misschien verleid om het te negeren. Zelfs als je twijfels hebt over of je engelen echt tegen je spreken, is het een goed idee om het advies dat je hoort op te volgen, omdat het je meestal helpt om onaangename ervaringen te vermijden.

4. Andere geluiden

Beschermengelen kunnen ook communiceren met andere geluiden dan stemmen. Je kunt vage vocalisaties horen die klinken als zingende engelen, zachte belletjes die rinkelen, of muziek zonder duidelijke bron. Als dit gebeurt, erken het dan en vraag je engelen om het duidelijker te maken.

Je zou iets kunnen zeggen als: “Engelen, ik denk dat ik jullie hoor, maar het is heel vaag. Kunnen jullie het een beetje luider maken?” Zit dan stil en concentreer je, en meestal kun je beter afstemmen.

featured afbeelding bij tekens van engelen

5. Visioenen

Als je een visueel persoon bent, kun je mentale visioenen zien tijdens meditatie of in de laatste paar minuten voordat je in slaap valt. Je kunt draaiende kleuren zien, vonken van licht, of zelfs een duidelijk beeld van een van je engelen voor je zien.

Het is ook mogelijk om visuele signalen in je omgeving te zien terwijl je je dagelijkse routine volgt. Je kunt kleine flitsen of strepen van licht zien, of een snelle glimp opvangen van een glanzende figuur die eruitziet als een engel, maar verdwijnt wanneer je rechtstreeks ernaar kijkt.

Dit betekent meestal dat je gevoeliger wordt voor de aanwezigheid van je engelen. Ze zijn altijd om je heen, maar je was misschien nog niet genoeg afgestemd om het eerder op te merken.

6. Symboliek

Een beschermengel kan ook communiceren door je kleine tekens of symbolen te geven gedurende de dag. Deze tekens kunnen sterk variëren en zullen meestal heel persoonlijk voor je zijn.

Enkele voorbeelden zijn overal witte veren vinden, een bumpersticker zien met de tekst “Je wordt geliefd” precies wanneer je zo’n herinnering nodig had, of een perfecte bloem vinden op een plek waar je het het minst verwachtte.

Ook herhalende cijferreeksen zijn een bekend signaal van engelen, bekend als engel nummers. Een populair voorbeeld is het zien van 15:15.

De beste manier om te bepalen of deze ervaringen echt tekens zijn van je engelen of louter toeval is door aandacht te besteden aan hoe je je voelt. Een teken van je engelen zal altijd een sterk gevoel hebben, zoals een verhoogd bewustzijn of een sterk gevoel dat iemand je iets probeert te vertellen.

7. Helpers

Jouw beschermengelen kunnen ook met je communiceren via menselijke of dierlijke “helpers”. Je zou bijvoorbeeld je engelen om advies kunnen vragen over een bepaald onderwerp voordat je naar je werk gaat, en dan zal een van je collega’s precies de woorden uitspreken die je moest horen.

Of je ziet een dier in de natuur en het lijkt je aandacht zeer sterk te trekken, dus je zoekt de symboliek van dat dier op en ontdekt dat het betekenis voor je heeft.

Jouw engelen kunnen op ontelbare manieren met je communiceren, maar de sleutel is om eenvoudigweg aandachtig te zijn. Hoe meer je werkt aan het verhogen van je bewustzijn van je engelen en het volgen van de inzichten en ingevingen die je van hen ontvangt, hoe zelfverzekerder je wordt in het weten wanneer je engelen je aandacht proberen te trekken.

En wat zegt jouw beschermengel dan tegen je?

Nu je weet waar je op moet letten om het te weten wanneer een engel probeert contact te maken, wil je waarschijnlijk weten wat jouw beschermengel dan tegen je wilt zeggen. Dat is een heel persoonlijk proces, waarbij veel draait om de omstandigheden waarin jij je bevindt, waarin je de boodschap krijgt en wat jij erbij voelt.

Maar, er zijn bepaalde algemene boodschappen die beschermengelen vaak proberen over te brengen. Die kunnen je op weg helpen bij het interpreteren van de boodschap van jouw beschermengel.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende boodschappen die beschermengelen proberen over te brengen:

 1. “Je bent niet alleen”
  • Jouw beschermengelen zijn altijd bij je, houden een oogje in het zeil en beschermen je. Ze willen dat je weet dat je altijd naar hen kunt gaan voor hulp en begeleiding.
 2. “Wees voorzichtig”
  • Dit kan een waarschuwing zijn voor iets specifieks dat je van plan bent te doen, of het kan een meer algemene waarschuwing zijn over voor jezelf zorgen te dragen. Jouw beschermengelen willen dat je veilig bent en onnodige risico’s vermijdt.
 3. “Vertraag”
  • Dit kan een teken zijn dat je te hard werkt of dat je te veel op je neemt. Jouw beschermengelen willen dat je voor jezelf zorgt en ervoor zorgt dat je niet te veel doet.
 4. “Je bent geliefd en gesteund”
  • Tot slot proberen beschermengelen vaak boodschappen van liefde en steun over te brengen. Ze willen dat je weet dat ze er altijd voor je zijn, wat er ook gebeurt. Ze willen dat je weet dat je geliefd bent en dat je nooit alleen bent.

Als je denkt dat jouw beschermengel probeert met je te communiceren, let dan op de tekens en boodschappen die je ontvangt. Probeer ze op een manier te interpreteren die voor jou zinvol is. En onthoud altijd dat jouw beschermengel bij je is, over je waakt en je ondersteunt.

Conclusie

Dit zijn slechts gangbare manieren waarop jouw beschermengel probeert met je te communiceren. Maar onthoud altijd dat ze ook in andere vormen kunnen komen. De missie van je engel is om je te helpen je weg te vinden, dus je moet goed opletten voor de tekens, of ze nu hier worden genoemd of uniek zijn voor jou, groot of klein.

Het menselijk brein heeft de neiging om hard te denken en tekens neer te schieten zodra je ze ziet. Je hoofd komt misschien altijd eerst, maar probeer je manieren te veranderen en meer te voelen bij het omgaan met boodschappen van engelen. Het is belangrijk om jezelf niet te diskwalificeren voor het geloven in het teken.

Onthoud ook dat je engelen vanaf het begin bij je zijn geweest. Ze kennen je misschien beter dan je jezelf kent. Onthoud dat je niet altijd alleen grote beslissingen met hen hoeft te delen. Behandel ze als een vriend voor de kleine dingen.

Vertrouw op je intuïtie en op je beschermengel die altijd voor je juicht.

Categorieën: Engelen

Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.