Heb je je ooit afgevraagd of je een teken van je beschermengelen hebt ontvangen? Veren, dieren, getallen, dromen… Engelen kunnen op veel verschillende manieren proberen contact met je te krijgen. Wil je graag weten waar je op moet letten zodat je engelen tekens voortaan herkent en op waarde schat?

Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van engelachtige signalen, waarbij we 14 krachtige tekenen bespreken en hoe je ze kunt interpreteren. Daardoor ben je voortaan voorbereid om de hemelse boodschappen te ontvangen die engelen misschien proberen over te brengen.

featured afbeelding bij tekens van engelen

Wat zijn tekens van engelen?

Tekens van engelen zijn bepaalde signalen of symbolen die je in je dagelijks leven tegen kunt komen. Via zo’n teken kan een engel proberen je een boodschap over te brengen, of simpelweg te laten weten dat hij in de buurt is.

Die tekenen zijn een manier om de afstand tussen onze realiteit en die van de engelen te overbruggen.

Engelen kunnen meestal niet rechtstreeks met ons communiceren. Daarom laten ze op andere manieren weten dat ze ons steunen, of dat ze op je vraag om hulp reageren. Ook als ze je willen waarschuwen of willen helpen bij een keuze kun je daar bepaalde tekenen voor verwachten.

Tekens dat een aartsengel in de buurt is

Aartsengelen zijn een speciaal type engel, van hoge rang en macht. Het zijn daarom extra krachtige gidsen, die veel mensen aanroepen in hun gebeden. Heb jij een aartsengel om hulp gevraagd? Dan zijn dit de typische symbolen waar je naar uit kunt kijken om te zien dat ze je hulpvraag gehoord hebben en je steunen.

Tekens van aartsengel Gabriël zijn onder meer het zien van een wit of koperachtig licht, of het tegenkomen van zijn kenmerkende symbolen. Dat zijn bijvoorbeeld een trompet, notitieboek of een schrijfveer.

Voor aartsengel Michael bestaan die symbolen uit afbeeldingen van zwaarden, krijgers of Michael zelf.

Aartsengel Rafael is vooral te herkennen aan fysieke sensaties en een drang tot gezonder leven.

14 algemene tekens van engelen

Engelen sturen ons vaak signalen in alledaagse vormen. Ontdek de betekenissen achter deze tekens en hoe je ze kunt herkennen.

1. Roodborstjes

Roodborstjes zijn niet alleen mooie en schattige vogeltjes. Ze staan ook bekend als hemelse boodschappers. Daarom kunnen ze ook een teken zijn van bescherming van je engelen. De kwetsbaarheid van deze kleine diertjes herinnert ons aan het belang van voor jezelf opkomen en goed voor jezelf zorgen. Je engelen kunnen je dus aanzetten daar meer aandacht aan te geven.

2. Speciale engel getallen

Wanneer je opeen regelmatig een bepaald getal tegenkomt, kan dat een boodschap van je engelen zijn. Veel getallen worden namelijk met engelen geassocieerd en dragen hun eigen betekenis.

Populaire voorbeeld van engelengetallen zijn 111 (spirituele verbinding) of 123 (verandering en kracht). Als je herhaaldelijk een specifiek getal ziet, bijvoorbeeld op de klok of bij de kassa, probeert jouw beschermengel mogelijk contact met je te maken met een unieke, bemoedigende boodschap.

Misschien is het dus wel meer dan toeval wanneer je steeds precies om 1:11 op de klok van de oven kijkt.

3. Witte veren

Witte veren zijn één van de meest klassieke engelen tekens die er zijn. Ze worden natuurlijk gelinkt aan de vleugels van engelen, maar symboliseren ook puurheid en reinheid. Je kunt een witte veer vinden op een plaats waar je die niet verwacht, maar ook een witte vogel wordt gezien als engelensignaal.

Witte veren zijn een teken van engelen, als onderdeel van de vleugels

4. Regenbogen

Regenbogen hebben iets magisch en hebben mensen altijd verwonderd en geïnspireerd. Ze symboliseren hemelse steun, begeleiding en liefde. Daarnaast wijst een regenboog natuurlijk naar de vermeende pot met goud aan het einde. Dit kan een teken van je engelen zijn dat je harde werk een beloning gaat opleveren, dat je goed bezig bent en dat ze je aanmoedigen om door te gaan.

5. Directe boodschappen op bilboards of muren

Engelen kunnen best gevoel voor humor hebben, of het gewoon nodig vinden om je een heel duidelijk teken te geven. Heb je om een teken of steun gevraagd? Dan kan het maar zo zijn dat ze antwoord geven via een boodschap in de dagelijkse wereld, bijvoorbeeld in de vorm van een billboard, aanplakbiljet of graffiti op een muur.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een engel zelf met een spuitbus aan de slag is gegaan. Maar wanneer je in de buurt komt van een boodschap die ze kunnen gebruiken, zullen je engelen niet nalaten om je aandacht daarnaartoe te leiden. Daardoor voorkomen ze dat je die boodschap die je moest horen voorbijfietst.

6. Gevonden munten

Munten kunnen een teken zijn van je engelen dat positieve verandering op komst is. Het kan een manier zijn om je te laten weten dat voorspoed en rijkdom onderweg zijn, of op zijn minst een verbetering van je omstandigheden. Wanneer je gebeden hebt uitgezonden om een beter leven, kan het vinden van munten dus een teken zijn dat die betere tijden onderweg zijn.

7. Geuren

Een aangename of bekende geur kan een teken zijn dat een geliefde dichtbij is. Het kan dus een overleden dierbare zijn die zelf laat weten dat hij of zij in de buurt is. Of het kan een teken zijn dat je engelen geven dat het goed gaat met diegene.

Hoe dan ook heeft het ruiken van een geur die je aan een specifiek persoon doet denken vaak een hogere betekenis. Geur is namelijk ontzettend krachtig verbonden met herinneringen. Een beroemd voorbeeld is Marcel Proust die beschrijft hoe de geur van een madeleine gedoopt in thee herinneringen van vroeger oprakelt.

8. Teksten in muziek of op de radio (mijn ervaringen)

Soms hoor je in een nummer of serie die je al talloze keren hebt gezien of geluisterd, opeens een bepaalde zin die je nooit eerder was opgevallen. Alsof die zin er uit springt en zich in je binnenste nestelt. Grote kans dat dit dan een bericht van engelen is.

Hetzelfde kan zijn wanneer je een bepaald nummer met veel betekenis op de radio hoort. Vergelijkbaar met geur kan het een boodschap zijn van degene die je met dat nummer associeert.

Zeker wanneer je vlak daarvoor opeens de neiging voelde om de radio aan te zetten. Reken maar dat het dan een engel was die je daartoe aanzette zodat je die boodschap niet zou missen.

Zelf heb ik daar twee sterke ervaringen mee. Een keer vlak na het overlijden van mijn vader, voor wie ik destijds een tatoeage van een boom en een roos op mijn arm heb laten zetten. Enkele weken daarna hoorde ik If you could see me now van The Script: “The roses came but they took you away. Tattooed on my arm is a charm to disarm all the arm”. Tot dat moment dacht ik dat het een liefdeslied was, nu hoorde ik het opeens voor het eerst, toevallig op de radio.

De tweede was verbonden met mijn stiefvader. Voor zijn uitvaart had ik een nummer uitgezocht dat eigenlijk nooit op de radio werd gedraaid: een minder bekend nummer van Talking Heads. Een week later draaide het opeens in een café waar we zaten te eten. En weer een jaar later besloot ik in een opwelling de Top 2000 op te zetten, waarna uitgerekend dat nummer het eerstvolgende was dat werd gedraaid.

9. Vlinders

Vlinders zijn symbolen van transformatie en wedergeboorte. Net als roodborstjes staan ze daarnaast voor kwetsbaarheid en onschuld.

Je kunt vlinders zien als een teken dat de verandering waar je op hoopte onderweg is. Daarnaast laat het je zien dat je zelf controle hebt over wie je wilt zijn en wat je kunt worden. In iedere rups schuilt een prachtige vlinder en ook jij hebt het in je om uit je cocon te breken.

10. Wolkformaties

Wie hield er als kind niet van om naar patronen of tekeningen in de wolken te zoeken? Het is zonde dat veel volwassen daarmee gestopt zijn, want engelen kunnen wolken gebruiken om ons tekens te geven. Op zijn minst is het erg ontspannend om op je rug naar de hemel en wolken te starten. En wie weet zie je er bepaalde symbolen in terug die je een boodschap overbrengen.

11. Oorsuizen

Een suizing in je oren wordt geassocieerd met goed nieuws van bovenaf. Die suizing kan natuurlijk een medische oorzaak hebben, maar als dat niet het geval is dan kun je het opvatten als signaal van je engelen. Behalve goede vooruitzichten, kan het ook een teken zijn van spiritueel ontwaken.

Fans van Supernatural weten dat het in die serie ook een teken is dat engelen onderweg zijn wanneer je oren beginnen te suizen.

12. Dromen

Last but not least: ook de betekenis van dromen is een belangrijke manier voor engelen om met ons te communiceren. Terwijl je slaapt is de afstand tussen onze realiteit en die van engelen minder groot. Het is de plek waar je onderbewustzijn meer naar je bewustzijn doorsijpelt.

Train jezelf er daarom in om je dromen beter te onthouden. Dat kun je doen door het bijhouden van een droomdagboek.

Daarin schijf je direct na wakker worden zoveel mogelijk op wat je nog van je droom weet. Door jezelf hierin te trainen en dit vaak te doen, zul je zien dat je steeds meer van je dromen gaat onthouden. Ook de tekens die je engelen via deze weg sturen, blijven daardoor beter bij je hangen.

Categorieën: Engelen

Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.