Tarotkaarten, engelenkaarten, orakelkaarten… Er zijn nogal wat verschillende soorten kaarten die je kunnen helpen om contact te leggen met je intuïtie. Orakelkaarten kopen kan daarom best een uitdaging lijken.

Want als je zelf overweegt om een set orakelkaarten te kopen – en wie wil nou niet zijn eigen waarzegger zijn? – heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat de keuze gigantisch is. Hoe kies je het juiste kaartendeck? Waar moet je beginnen?

In dit artikel bespreek ik manieren om orakelkaarten te kopen die bij jou passen. Ook vind je verschillende soorten kaartensets, met per categorie een aantal kooptips.

Onze tip

Beschrijving

Prijs

Rider Waite Tarot

Eén van de bekendste versies van de klassieke orakelkaarten. Ideaal voor iedereen die de wondere wereld van deze kaarten en tarot wil ontdekken.

Engelen orakelkaarten

Ben je op zoek naar contact met of antwoorden van jouw beschermengelen? Dan is dit de orakelset voor jou!

Dieren orakelkaarten

Ook dieren dragen symbolische betekenissen en wijsheden. Die kun je via deze orakelkaarten raadplegen.

Online cursus tarot

Leer de geheimen en technieken om tarotkaarten te kunnen leggen, lezen en begrijpen.

Veelgestelde vragen over orakelkaarten kopen

Laten we beginnen met iets meer duidelijkheid krijgen over het fenomeen orakelkaarten. Dat doen we met een aantal veelgestelde vragen over orakelkaarten sets.

🔮 Wat zijn orakelkaarten?

Orakelkaarten gebruik je om beter te luisteren naar je intuïtie. Zo lees je er niet de toekomst mee, maar kunnen de kaarten wel helpen bij het verkrijgen van meer inzicht in een bepaald vraagstuk. Ook kunnen ze je helpen te ontdekken welk aspect van jezelf je meer zou willen ontwikkelen.

🧙‍♀️ Wat is het verschil tussen orakelkaarten en tarot?

Tarot kaarten volgen een vaste opzet, die licht varieert tussen verschillende soorten tarotdecks. Orakelkaarten zijn spirituele kaarten in de breedste zin van het woord. Kort door de bocht: alle tarot kaarten zijn orakelkaarten, maar niet alle orakelkaarten zijn tarot kaarten.

💲 Welke orakelkaarten moet ik kopen?

Dat hangt helemaal af van wat jou aanspreekt, motiveert en beweegt. Het is namelijk belangrijk dat de orakelkaarten met jouw innerlijk en intuïtie resoneren. Het vervolg van dit artikel gaat je helpen de orakelkaarten te kopen die bij jou passen.

De juiste orakelkaarten kopen begint bij je intuïtie

Orakelkaarten zijn dus bedoeld om contact te maken met je eigen onderbewuste, je intuïtie. Waarom zou je daar dan niet beginnen met de keuze voor jouw kaartendeck?

Wanneer je in een spirituele winkel – of online in een artikel zoals dit – een set tegenkomt die je naar zich toe lijkt te trekken, dan is dat de juiste set voor jou.

Onze intuïtie leidt ons naar thema’s en beelden die met ons resoneren, waar we emotioneel betrokken bij zijn en waar we voordeel uit kunnen halen. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van wat we graag zien en vasthouden en waar we graag mee zouden werken.

Desiree Lanz, een medium uit Los Angeles
orakelkaarten kopen draait om het volgen van je intuïtie

Dat kan in de loop der tijd natuurlijk veranderen. Veel mensen leggen in de loop van hun leven daarom een verzameling van verschillende soorten orakelkaarten set aan. Ook is het heel normaal om verschillende edities of uitvoeringen van hetzelfde type set te hebben, omdat je voorkeuren nu eenmaal veranderen. Zo blijven orakelkaarten optimaal met jouw innerlijke beleving resoneren.

Maar, hoe bepaal je dan welke orakelkaarten kopen op dit moment de juiste stap is?

De verschillende orakelkaarten uitgelegd

Zoals gezegd, je intuïtie is een goede leidraad bij het kiezen van welke orakelkaarten je gaat kopen. Maar om je intuïtie te prikkelen kan het natuurlijk geen kwaad om een beeld te hebben van de verschillen tussen de soorten sets die er te koop zijn.

Tarotkaarten

Laten we beginnen met het verschil tussen orakelkaarten en tarot kaarten. Tarot volgt bijna altijd een vaste structuur. De designs kunnen verschillen, maar de meeste decks zijn opgebouwd volgens het Rider-Waite systeem: 78 kaarten, met betekenissen die grotendeels gelijk zijn in verschillende sets.

Orakelkaarten verwijst naar vrijwel ieder andere type spirituele kaarten set. Daar zijn geen vaste “regels” en het aantal kaarten, thema’s en boodschappen verschilt sterk.

Toch is tarot natuurlijk niet voor niets een van de oudste en meest gebruikte spirituele kaarten ter wereld. Van alle soorten kaarten bieden ze het diepste inzicht.

Iedere kaart representeert een onderdeel van de menselijke beleving. Tarotlezers gebruiken een legging voor inzicht in de innerlijke wereld van mensen en situaties. Het helpt je om na te denken over de dynamiek in relaties en een beter begrip te krijgen voor wat er in je leven aan de hand is, zowel intern als extern.

Aanbevolen sets: Rider Waite standaardeditie (€17,50), Set in doos met beginnersgids (€22,50)

Het is de vraag om tarot geschikt is om als eerste orakelkaarten te kopen. Je kunt je voorstellen dat het lastig is om te leren werken met die 78 kaarten met symbolische betekenis. Daarom kan het slim zijn om te starten met een kleiner en overzichtelijker set orakelkaarten.

Dierenkaarten

Stop jij voor iedere kat, hond of vogel die je onderweg tegenkomt? Dan zijn dierenkaarten waarschijnlijk echt iets voor jou.

Deze kaarten helpen je om een beter inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van je persoonlijkheid. Trek bijvoorbeeld in de ochtend een kaart en zet die naast je computer, als herinnering tijdens de dag om meer van die karaktereigenschap in jezelf toe te laten.

Dieren zijn van oudsher symbolen van bepaalde archetypen of specifieke karakters. Daarmee zijn deze kaarten ideaal om jezelf aan te zetten om dat bepaalde aspect meer in jezelf toe te laten. Als een korte reminder om meer te zijn zoals die moedige leeuw, of die gracieuze en vriendelijke gazelle.

Aanbevolen sets: Krachtdieren (66 boodschappen uit het dierenrijk) (€35,99), De geheime boodschappen van dieren (€24,95)

Zo ziet een tarot legging eruit

Engelkaarten

Deze kaarten worden gezien als een middel om te contact te zoeken met engelen en aartsengelen. Net als dierenkaarten helpen ze je om – via de eigenschappen van de verschillende engelen – meer in contact te komen met wat je in jezelf zou willen veranderen of verbeteren. Los van of je in het bestaan van engelen gelooft.

De kaarten kunnen je bijvoorbeeld doen inzien dat je de betekenis van een bepaalde engel meer in je leven toe zou moeten laten.

Aanbevolen sets: Engelen & Kristallen (€32,99), Boodschappen van de Engelen (€32,99), Dagelijkse Leiding van je Engelen (€32,99)

Affirmatie kaarten

Ben jij helemaal fan van inspirerende quotes op Instagram en hangt je muur vol met motiverende posters? Dan is dit type orakelkaarten kopen voor jou waarschijnlijk de beste optie.

Dit type spirituele kaarten set is gevuld met mantra’s die je in je dag kunt verwerken. Net als de dieren kaarten zijn ze ideaal om naast je werkplek te zetten, zodat je er de hele dag aan herinnerd kunt worden.

In de ochtend een kaart trekken geeft je een zinnetje om als het ware je brein voor die dag te programmeren. Zo helpen deze kaarten je van dag tot dag jezelf te laten groeien en ontwikkelen.

Aanbevolen sets: Lumeria’s Affirmatiekaartenset (€19,99), Rose Deck (€29,95)

Een voorbeeld van een orakel affirmatie kaart
Een affirmatie hoeft helemaal niet ingewikkeld of lang te zijn om een krachtige boodschap te hebben 😉

I Tjing kaarten

De I Tjing is een oud Chinees orakel. Een verzameling van wijze spreuken die betrekking hebben op iedere mogelijke situatie waar in je in het leven mee te maken kunt krijgen.

Het staat ook wel bekend als het boek van veranderingen. Als kaartenset is het momenteel moeilijk te krijgen: je beste kans is tweedehands.

Chakra kaarten

Hetzelfde geldt voor chakra kaarten, die voor veel mensen ook een manier zijn om meer inzicht in de eigen innerlijke wereld te krijgen.

Maar dat chakra orakelkaarten kopen niet zo eenvoudig is, wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer over je chakra’s te weten kunt komen. Ook zonder kaarten kun je via een reis door je chakra veel leren over je eigen (spirituele) lichaam en wat voor jou belangrijk is.

Aanbevolen: Complete cursus “Reis door de chakra’s”

Wijsheid van het orakel

We sluiten deze ontdekkingstocht langs orakelkaarten af met een bijzonder populaire set van dit moment. De wijsheid van het orakel spirituele kaarten set is een combinatie van de traditionele tarot en andere principes uit orakelkaarten.

Dieren, elementen uit de natuur en andere symbolen helpen je om het gesprek aan te gaan met wat je diep vanbinnen ervaart. Zo geven deze kaarten bij vrijwel iedere levenssituatie sturing en inzicht.

Meer info: Wijsheid van het orakel kaartenset (€22,25)

Conclusie: welke orakelkaarten koop jij?

En? Heeft dit artikel je geholpen om meer inzicht te krijgen in welke orakelkaarten jou gaan helpen meer inzicht in jezelf te krijgen? 😉

Het belangrijkste is om op je eigen gevoel af te gaan. Wat spreekt jou het meeste aan? Zelf ben ik bijvoorbeeld ooit “gewoon” met de tarot begonnen. Dat is inderdaad een ingewikkelde set om mee te starten, maar de mystiek rondom die kaarten trok me onweerstaanbaar aan.

Daarna heb ik juist het prettige van dagelijkse affirmaties ontdekt. De keuze is dus geheel aan jou bij het kopen van orakelkaarten. Hopelijk heb ik je wel een klein beetje op weg kunnen helpen. Als je iets aan dit artikel hebt gehad zou je mij er op jouw beurt dan weer mee helpen als je het wilt delen via de social media knoppen of me zou willen volgen op Facebook.

Onze tip

Beschrijving

Prijs

Rider Waite Tarot

Eén van de bekendste versies van de klassieke orakelkaarten. Ideaal voor iedereen die de wondere wereld van deze kaarten en tarot wil ontdekken.

Engelen orakelkaarten

Ben je op zoek naar contact met of antwoorden van jouw beschermengelen? Dan is dit de orakelset voor jou!

Dieren orakelkaarten

Ook dieren dragen symbolische betekenissen en wijsheden. Die kun je via deze orakelkaarten raadplegen.

Online cursus tarot

Leer de geheimen en technieken om tarotkaarten te kunnen leggen, lezen en begrijpen.


Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.

2 reacties

Sandra · juni 18, 2021 op 1:29 pm

Beste
Graag een seintje indien u grand sybille de salon kan verkrijgen en waar ergens te kopen…
Alvast bedankt
Mvg
Sandra

Breng wat meer spiritualiteit in je leven met deze tips | Orangewellnesscentre · december 18, 2020 op 2:00 pm

[…] maar de manier waarop het spirituele pad zich ontvouwt is uniek voor elk individu. Zo kun je orakelkaarten kopen om via leggingen tot een dieper zelfinzicht te komen, of jouw spiritualiteit vinden in een […]

Gesloten voor reacties.