Engelen > Aartsengel Ariël

Aartsengel Ariël is de beschermer van de dieren, het milieu en van onze planeet in zijn totaliteit. Haar naam betekent – vertaald uit het Hebreeuws – niet voor niets “De Leeuwin van God”. Haar traditionele naam is “Het Licht van God”.

Als beschermster van dieren is Ariël betrokken bij de heling van wilde dieren, vooral de dieren die in en rond het water leven. Hierin werkt ze samen met Aartsengel Rafaël. De maan is het hemellichaam dat haar symbool is.

Aartsengel Ariël afgebeeld

Aartsengel Ariël in verschillende tradities

Er zijn in verschillende tradities erg uiteenlopende opvattingen van wie of wat Ariël precies was. Zo was ze lang niet altijd een engel. Verschillende geloven zagen haar meer als een natuurgeest. Een soort “kracht” dus, die over het milieu waakte.

In het Hebreeuws betekend Ariël dus “Leeuwin van God”.

In het testament van Salomo wordt zij ook als engel beschreven. Maar, in de Joodse Kaballa wordt zij een watergeest of engel van het water genoemd. En in verschillende legenden is Ariël dan juist weer de geest van de lucht.

In een blijspel van Shakespeare, The tempest, wordt Ariël afgeschilderd als een complexe geest en als zinnebeeld van natuurkrachten.

Ariël staat voor levenskracht: ‘wanneer het leven zich over het leven verheugt/loopt het verleden door/de toekomst is al zichtbaar/het moment wordt eeuwigheid’. (Johan Wolfgang von Goethe).

Ze heeft het zelfs tot in de moderne sterrenhemel geschopt. Uranus heeft verschillende manen, eentje daarvan is naar haar vernoemd.

Verschijning en beeld van Ariël

Als je Ariël als vrouw zou tegenkomen, herken je haar aan haar elegante bewegingen. Daarna valt je meteen haar moed en kracht op.

Vaak wordt zij afgebeeld met jaguars, leeuwen en panters om zich heen. De kleuren die bij haar passen zijn schakeringen van zacht roze. De steen die bij Ariël hoort is dan ook de rozenkwarts. 

Aartsengel Ariël wordt gesymboliseerd door roze en rozenkwarts

Wil je met haar in contact komen? Daarvoor zoeken gelovigen over het algemeen een plekje in de natuur, met bomen en water.

Het element water staat voor de emoties. Dus als je aan de waterkant zit, of langs het water loopt, laat je zorgen dan van je afglijden en oplossen in het water.

En je hoeft overigens helemaal niet in engelen te geloven om daar het nut van in te zien. In de natuur zijn helpt je ook om je gedachten te ordenen, wat nodig is om je ideeën werkelijk te laten worden. Met beide benen op de grond: zonder zweverig gedoe dus!

Zie de aartsengel Ariël als een symbool dat je hierin kan steunen. Je kunt zelfs in gedachten met haar praten – haar aanroepen – zoals je een mantra zou gebruiken bij je meditatie.

Ariël symboliseert de natuur en daarin wegdromen

Aartsengel Ariël aanroepen

Mensen die betrokken zijn bij de natuur en graag iets willen doen om het milieu te beschermen, wenden zich vaak tot Ariël. 

Daarnaast wenden mensen zich tot haar voor zelfverzekerdheid en moed. Ze herinnert ons eraan dat het belangrijk is om ons juist die dingen aan te trekken, die voor ons levensdoel van belang zijn.

Wie ben jij werkelijk? Welke stappen moet je nemen om je doel te bereiken en je dromen waar te maken?

Zo zoeken mensen bijvoorbeeld steun bij Ariël wanneer ze van baan willen veranderen. Of als ze de moed zoeken die je nodig hebt om voor jezelf te beginnen. 

Je eigen onderneming beginnen, kan de ultieme zelfverwezenlijking en je echt het gevoel geven dat je doel bereikt is.

Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je Ariël niet als meer ziet dan een steuntje in de rug. Dat werkt namelijk beter dan vragen om een teken en dan maar gaan zitten afwachten. De wil om je droom te laten uitkomen, moet uit jezelf komen. Een symbool als Ariël kan je helpen die wil aan te wakkeren, maar deze drive niet vervangen.

Mensen wenden zich ten slotte tot Ariël tijdens meditaties voor inspiratie of wijsheid. En als je de moed gevonden hebt om voor jezelf op te komen en stappen durft te nemen om je dromen waar te maken, zal zij je bijstaan en alles manifesteren wat je nodig hebt.

Klassiek gebed tot Ariël

Bid tot deze engel om zelfbeheersing en besluitvaardigheid. Je moet vanaf nu sterk zijn en het hoofd koel houden.

“Ariël, aartsengel en metgezel, waak over mij en voed mij. Ik probeer een pad te bewandelen dat voorzichtig en onschuldig is; verlicht alstublieft dit pad voor mij. Ik moet zowel mijn dagelijks brood verdienen als mijn spiritueel leven ontwikkelen. Ik vraag u mij te steunen terwijl ik leer hoe ik maar niet van deze wereld kan zijn”.  Uit: Communiceren met engelen (Theolyn Cortens).