Engelen > Aartsengel Jophiel
Dit is aartsengel Jophiel

De aartsengel Jophiel – ook vaak gespeld als Jofiel – is de beschermer van kunstenaars. Haar naam betekent “de schoonheid van God”. In die rol helpt Jophiel om de schoonheid in het leven te zien en te behouden, maar ook om mooi en positief te blijven denken. Ze spoort aan om hier zelf aan bij te dragen, door te zorgen voor schoonheid in zowel jezelf als je omgeving.

Als aartsengel houdt Jophiel een oogje in het zeil bij kunstenaars, en zij steunt hen in het uitoefenen van hun kunst. Ze representeert innerlijke kalmte en het in een versnelling lager leven.

Jophiel ziet de schoonheid in alle dingen. Ze helpt bij negativiteit en chaos, maar ook bij het temmen van iemands ego en orde brengen in een plaats of situatie.

Bij een zoektocht naar inzicht en een ander perspectief op een bepaald probleem, is Jophiel de aangewezen aartsengel.

Verschijning van Jophiel als engel

Jophiel is de engel van schoonheid en puurheid. Daarom wordt geloofd dat ze in de buurt is wanneer je de schoonheid in de natuur ervaart. Of wanneer je creatieve ingevingen krijgt. Toch is er opvallend weinig te vinden over het uiterlijk van de engel zelf.

Waar veel engelen androgyn – niet mannelijk en niet vrouwelijk – worden afgebeeld, wordt Jophiel vaak voorgesteld als een beeldschone vrouw. Omdat ze mooie gedachten en schoonheid in de wereld zou brengen, heeft ze vaak een symbolische weergave daarvan vast. Een bol pure energie, een lange straal licht of een fakkel.

Aartsengel Jophiel met een bol en fakkel

Aartsengel Jophiel aanroepen

Jophiel wordt om hulp gevraagd door mensen die nieuwe inzichten nodig hebben in problemen waar ze tegenaan lopen. Mensen wenden zich tot deze engel voor hulp bij examens en voor het krijgen van innerlijke vrede.

In de engelenleer wordt Jophiel geassocieerd met het voorhoofd chakra. In het artikel over helderziendheid kun je meer lezen over technieken om die te activeren.

Voor het oproepen wordt een zogenaamde “fiat” gebruikt. Nee, geen fiat 500 of punto. Deze fiat is een invocatie: een soort spreuk om een bovennatuurlijk wezen op te roepen. Voor Jophiel is dat bijvoorbeeld:

Aartsengel Jophiel, help mij alsjeblieft het mooie en goede te zien in [bepaalde situatie in je leven waar je steun bij wilt]. Help mij een gevoel van schoonheid, goedheid en vreugde in mezelf te vinden. Verdrijf de angsten, neerslachtigheid en wanhoop. Laat mij de pracht van dit leven weer ten volle ervaren!

Lees ook meer over…

Aartsengel Michaël

Aartsengel Gabriël

De klasse van aartsengelen