Engelen > Aartsengel Chamuël

De naam van aartsengel Chamuel betekent “Hij die God ziet”, en ook de brenger is van de vrede, en wordt ook wel de engel van de mildheid en tolerantie genoemd. Hij richt zich niet alleen op de wereld vrede, maar ook op innerlijke vrede en het loslaten van stress. Het is de taak van deze engel om jou te helpen de zorgen en twijfels over alledaagse dingen los te laten. Hij brengt een gevoel van diepe vrede en vertrouwen.

Chamuel in verschillende tradities

Het Jodendom wordt de engel van God ook wel de  “engel van Jahweh” genoemd.

In het oude testament wordt beschreven dat God soms verscheen als een Engel. Deze Engel heeft verschillende namen: “de Engel van God” of “de Engel van Jahweh” of, bijvoorbeeld in de Statenvertaling en de Herziene Statenvertaling, “de Engel van de Heere”. Aangenomen wordt, dat deze engel van de Heere de zoon van God is.  Ter onderscheiding van gewone engelen wordt deze Engel in Nederlandse lectuur soms met een hoofdletter aangeduid (Wikipedia).

In het Christendom wordt Chamuel de goddelijke boodschapper genoemd die het zuivere licht van God draagt. Hij is de strijdende hervormer, die zich bezig houd met alles wat met het hart en de intuïtie te maken heeft. In de bijbel wordt hij ook vermeld, zie Lucas 22:43. Het verhaal gaat, dat hij Jezus zou hebben geholpen in de hof, op de hellingen van de Olijfberg.

Tijdens de kerstdagen is het een mooi moment om Chamuel uit te nodigen om de kerstgedachte van “Vrede op Aarde” kracht bij te zetten.

De verschijning van aartsengel Chamuel

Verschijning en beeld van Chamuel

Op sommige schilderijen staat Chamuel afgebeeld met een kompas, om aan te geven dat hij mensen kan helpen de juiste weg in het leven te vinden. De energie van deze aartsengel is helder, licht, teder, dragend en toch krachtig. Sommige mensen ervaren deze energie als een warme omhelzing.  

De aura van Chamuel is lichtgroen, zoals lentebladeren in de ochtendzon.    

Je kunt de liefhebbende energie van deze engel voelen door de groene edelsteen fluoriet te dragen.

Uit “De Profeet”

De Chamuel energie kom je tegen in gebed, zang, dans, concerten maar ook in andere creatieve uitingen zoals schilderen, poëzie etc.  Het scheppen van kunst en schoonheid doe je met passie, vanuit je hart. Met liefde voor de dingen die je doet, zowel voor jezelf als voor anderen.                                                                                                                     

Aartsengel Chamuel aanroepen

Je kunt Chamuel aanroepen als je last hebt van allerdaagste stress. Het enige wat je hoeft te doen is er rustig voor te gaan zitten, bijvoorbeeld in een meditatie. Daarbij is het belangrijk om eerlijk aan jezelf toe te geven waarom je gespannen bent en of je afvragen of je bereid bent de angsten en emoties die je bij die stress situatie hebt los te laten. Wanneer je merkt dat je er aan toe bent, vraag je Chamuel bij je te komen, de stress en zorgen van je af te nemen en daarvoor in de plaats innerlijke vrede te brengen.

Chamuel helpt ons ook belangrijke dingen in het leven te vinden, zoals een nieuwe liefde of een nieuwe baan. Hij helpt ons niet alleen bij het vinden, maar ook het behouden ervan. Roep Chamuel dus ook aan als er problemen of ruzies ontstaan en je hulp nodig hebt bij het oplossen ervan.

De meest geschikte dag om Chamuel, die hoort bij Venus, de planeet van de liefde aan te roepen is op 14 februari, Valentijnsdag.