Edelstenen overzicht > Betekenis van amazoniet

De betekenis van amazoniet is liefde, volharding en kracht. Daarom is het een veelgebruikte edelsteen voor meditatie en andere ontspanningsoefeningen. Gebruik amazoniet daarbij als een anker om je eigen kracht te ontdekken.

De betekenis van amazoniet
Ruwe Amazoniet kwarts heeft wel iets van de wilde rivier waarnaar hij is vernoemd

De kleuren van de magische, gelijknamige rivier worden weerspiegeld in de prachtige groene kleuren en vlekken.

Älles over amazoniet:

De spirituele en symbolische betekenis van amazoniet

Amazoniet staat ook wel bekend als de steen van hoop. Juist daarom heeft deze edelsteen zo’n diepe betekenis voor de meditatie van veel mensen. Die betekenis krijgt nog meer diepte met een krachtige affirmatie:

Ik kan alles bereiken waar ik mijn hoofd toe zet.

Herhaal dit in jezelf tijdens je meditatie en laat de betekenis van amazoniet tot je doordringen om je meditatie en mantra te verdiepen.

Werking en gebruik

Gebruik amazoniet bij je meditatie en bij andere ontspanningsoefeningen. Trek je terug in de ruimte waar je je het prettigst voelt. Een meditatieruimte is ideaal, maar een stoel waar je lekker ontspannen en rustig kunt zitten is ook goed.

Stevig vasthouden in tijden van stress zodat je de kalmerende kracht van de Amazone al bijna om je heen kunt voelen stromen.

Zelf houd ik er van om met gekruiste benen op mijn vloerkleed te zitten. Met een rechte rug, mijn handen op mijn knieën en mijn gezicht naar het raam. Zo begin ik vaak mijn dag, kijkend hoe de wereld aan de andere kant van het glas ontwaakt.

Concentreer je op de waarheid in jezelf. Op je eigen mening. Realiseer jezelf dat jouw mening ertoe doet en dat je meer in je mars hebt dan je misschien zelf denkt. Wees eerlijk tegen jezelf en naar je omgeving. Ook over je eigen kunnen!

Kleur en uiterlijk

Onze mooie Amazonesteen is een zogenaamde veldspaat. De kristallen groeien in graniet en de meeste stollingsgesteenten.

De lichtgroene tot blauwgroene kristallen hebben geelgroene adertjes. Die ontstaan door de inwerking van lood. De steen kan doorschijnend zijn, maar komt ook ondoorzichtig voor.

Amazoniet: betekenis in verschillende culturen

Al in de vroege steentijd werd Amazoniet als siersteen gebruikt. In Egypte werd deze steen al 7000 jaar geleden gebruikt als amulet. Het beroemde dodenmasker van Toetanchamon was ermee bedekt, samen met de gelijk gekleurde Lapis Lazuli.

Verder zijn in Ecuador juwelen gevonden van de Amazonesteen die wel 2000 jaar oud zijn.

In Noord-India vond men allerlei voorwerpen van deze steen. Zij gebruikten het als een geluksbrenger. Ze maakten gebruik van de hardheid van de steen om er ring, hangers en oorbellen van te maken.

Voor de Indianen van noord, zuid en midden Amerika is het één van de heiligste stenen. dat was het al duizenden jaren geleden, en is nog steeds zo.

Het masker van Toetanchamon met amazoniet
Het beroemde dodenmasker van Toetanchamon

Herkomst van de Amazoniet

De steen is vernoemd naar de Amazone, maar vreemd genoeg wordt hij daar niet gevonden.

Deze “Amazonesteen” wordt wél gevonden in Brazilië, Colorado, India, Madagaskar, Kenia en Namibië.