Op deze pagina verzamelen we favoriete boeken en andere producten. Omdat we denken dat jij, als je op deze pagina terechtkomt, dat ook tof kan vinden. Met de doorverwijzing als jij één van die producten bekijkt, verdient Het Mysterie een kleine vergoeding en help je ons verder te groeien. Dankjewel!

Gadgets, cadeautjes en andere hebbedingetjes

Gewoon leuke dingen om te hebben, te geven of te krijgen.

Cadeautjes met betekenis

Erg leuk, deze cadeau zoeker op archetype. Kies welk type mens het beste past bij degene waarvoor jij op zoek bent, en je krijgt een groot aanbod van passende cadeau ideeën. Allemaal met een mooie, diepere betekenis.
Leestip voor nog meer inspiratie: 12 kleine cadeautjes met een grote betekenis.

Escape room in een doos

Ken je het fenomeen “escape room”? Je wordt, samen met een aantal andere mensen, opgesloten in een ruimte. Door het oplossen van puzzels en breinbrekers moet je zien te ontdekken hoe je weer buiten komt. Ontzettend spannend. En, nu ook te beleven aan de keukentafel, onder het genot van een hapje en een drankje! Probeer eens een van deze twee versies tijdens de volgende spelletjesavond.

Sieraden

Draag iets met betekenis.

Armbanden van zwerfplastic

Deze kwamen we bij toeval tegen, en het is zo’n mooi concept dat het hier zeker niet mag ontbreken. MBRC the Ocean wil de hoeveelheid plastic in onze oceanen terugdringen. Van dat plastic maken ze stoere, stijlvolle armbanden. Een deel van de opbrengst wordt ook nog eens gedoneerd aan het verder bestrijden van de “plasticsoep” die in de wereldzeeën ronddobbert. Zo doe je dus dubbel goeds, en heb je ook nog eens een mooie armband met een goed verhaal.

Bekijk en shop de armbanden.

Boeken

De titels hieronder zijn heerlijk om in te grasduinen, op zoek naar inspiratie, een onderwerp om over te schrijven, of gewoon om jezelf even helemaal in te verliezen.

Phantasmagoria

Een boek vol met vreemde wezens, mysterieuze plaatsen en bizarre gebeurtenissen. Van vampiers en weerwolven, tot het monster van Loch Ness: ieder fabelachtig wezen komt aan bod.

Bestel via Bol.com

Brewer’s Dictionary of Phrase and Fable

Een klassieker. Net een woordenboek, maar dan een beetje anders. Al tientallen edities lang is Brewer’s dé verzameling van cultuur, mythen en legenden. Onmisbaar voor de moderne fantasyschrijver. En voor iemand die graag zijn algemene kennis bijspijkert door te grasduinen in een rijke verzameling interessante weetjes en onderwerpen.

Bestel via Bol.com

Interieur

Geef je woning een snufje mysterie.

Game of Thrones karaf en glazen set

Ben een echte GOT-fan, en net zo’n liefhebber van drank als Tyrion Lannister? Dan is dit echt iets voor jou. Een prachtig uitgevoerde set van een glazen karaf, met vier tumbler glazen met de wapens van de grootste huizen. Proost jij met Stark, Lannister, Targaryen of Baratheon?

Bekijk of bestel de set hier. (Ook voor al je andere franchise gerelateerde winkelbehoeften!)

Reizen / mysterieuze bestemmingen

De beste manier om mysterie te ervaren, is naar een plek te reizen waar iets geks mee is.

The Amsterdam Dungeon

The Dungeon is een soort interactief museum, waar je de geschiedenis van Amsterdam ontdekt.

Koop je kaartjes vooraf online. Je bent dan veel goedkoper uit dan aan de deur, en weet bovendien zeker dat je naar binnen kunt. Bestel je tickets voor The Dungeon.

Citytrip naar een spookstad

Er zijn een aantal steden die bekendstaan om hun spookachtige verleden. In de meeste hiervan kun je zelfs speciale “ghost tours” boeken. Een gids voert je dan, uiteraard na zonsondergang, langs de plekken van de stad waar de meeste spookverhalen over rondzweven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Praag
  • Dublin
  • Edinburgh
  • Boekarest
  • Brugge

Een stedentrip boek je eenvoudig en voordelig via D-reizen. (Gebruik deze link voordat je gaat boeken en steun daarmee het in de lucht blijven van deze website. Alvast bedankt!)