Soms wil je iemand gewoon een klein cadeautje geven. Om diegene te bedanken voor zijn of haar hulp, of gewoon voor het in je leven zijn.

Merci dat jij er bent

Ben je op zoek naar iets originelers dan een doos merci-chocolade?

Soms zijn kleine cadeautjes met een diepere betekenis veel leuker om te krijgen dan iets groots en duurs.

Het gaat om de gedachte

Een oude gedachte, die we ons in deze tijd misschien wel wat vaker mogen herinneren. Daarom, een blog vol met kleine cadeau ideeën! Leuk als schoencadeautjes, kleine kerstcadeautjes voor in de boom of gewoon om een speciaal iemand een kleinigheidje met betekenis te geven.

Beste spirituele kleine cadeautjes overzicht

Snel een geschikt cadeau vinden? Dit zijn onze favirete spirituele presentjes. Verderop in dit artikel vind je er nog veel meer, in verschillende prijscategorieën en zowel voor hem als voor haar.

Product

Beschrijving

Prijs

Geluksmunten zijn er in alle soorten en maten. Wie geef jij een beetje extra geluk?

Een online yoga abonnement

Geef iemand een cadeau voor maanden meer energie, flexibiliteit en innerlijke rust!

Net als een Boeddha, mag je deze Yogiman alleen cadeau krijgen en niet zelf kopen. Symboliseert innerlijk geluk en neemt negatieve gedachten over.

Met een dromenvanger geef je iemand een betere nachtrust en mooiere dromen cadeau. Wie wil dat nou niet?

Kleine cadeautjes onder de 1 euro

Ook voor de echt kleine portemonnee kun je iets leuks vinden wat betekenis heeft. Omdat het nogal zonde is bij zo’n klein bedrag verzendkosten te moeten betalen, heb ik geen links opgenomen waar je ze online kunt bestellen. Bovendien zijn ze online vaak duurder.

De beste kans heb je bij een spirituele- of new age winkel, of een cadeauwinkeltje, op de toonbank. Daar vind je vaak bakjes met leuke hebbedingetjes. Kassakoopjes, zeg maar. Toch kan ik natuurlijk niet beloven dat je voor deze cadeaus écht onder de 1 euro blijft 😉

Geluksmunt

Kleine cadeautjes onder 1 euro? Chinese geluksmunt!

Deze vind je vrijwel altijd tussen die kassakoopjes bij een spirituele winkel: de Chinese geluksmunt!

Het symbool van voorspoed en welvaart, om altijd bij je te dragen.

Wat dit type munt extra leuk maakt, is het gat in het midden, waardoor ze ideaal zijn om aan een ketting of koord om je nek te dragen.

Beschermengeltje

Wat zeggen we van iemand die ergens goed mee wegkomt, of aan onheil weet te ontsnappen? Die heeft een engeltje op zijn schouder!

Ideaal om iemand kado te doen die wel een beetje leiding kan gebruiken in een moeilijke periode. Gelukkig staat naast de Chinese geluksmunten meestal wel een mandje met kleine beschermengeltjes.

Ook zijn er stenen of munten met verschillende aartsengelen te krijgen. Zo kun je het nog iets persoonlijker te maken, door de engel te kiezen die jij echt bij de ontvanger vindt passen.

Niet voor op je schouder, maar wel handig om mee te dragen in je portemonnee, handtas of binnenzak.

Kleine cadeautjes onder de 10 euro

Is je budget wat groter? Dan zijn er online talloze leuke cadeaus te vinden met een mooie betekenis. Dit zijn mijn drie favorieten.

Een maand vol yoga

Wat dacht je van deze? Geef eens een maandje digitale yogalessen cadeau. Dit programma wordt ook wel “de Netflix voor yoga” genoemd. Je krijgt voor een vast bedrag per maand namelijk toegang tot een grote collectie van yogalessen, cursussen en andere video’s.

Zelf ben ik een tevreden gebruiker. Je krijgt er in ieder geval heel wat meer energie van dan van een avondje op de bank hangen en Netflixen 😉

Yogiman beeldje

Klein cadeautje onder de 10 euro: yogiman

De Yogiman komt oorspronkelijk uit Indonesië. Hij wordt ook wel “huilende Boeddha” of verlegen man genoemd. Wanneer je in eerste instantie naar het beeld kijkt, is dat wat je ziet. Volgens het verhaal schaamt de man zich voor het kwaad en het leed in de wereld.

Als je beter kijkt, kun je er ook een lachend gezicht in zien, wat goedheid symboliseert. Van achteren is de vorm van een hart te zien: in zijn hart is de man gelukkig en heeft hij vrede gevonden.

En dat is de kracht van de Yogiman.

Je plaatst het beeld met zijn gezicht naar de deur. Wanneer je binnenkomt, aai je even over zijn hoofd, waardoor hij eventuele negatieve gedachten overneemt. En het mooie is: net als bij een Boeddha mag je een Yogiman alleen cadeau krijgen!

Als dat niet de perfecte housewarming-gift is…

Dromenvanger

Dromenvangers vonden hun oorsprong bij de Ojibweg, een indianenstam uit Noord-Amerika. Ze werden gemaakt uit een ring van wilgenhout, met daarin een web van draden met ingeregen kralen of steentjes. Onder deze ring werden veren – of kleinere ringen – gehangen.

Een dromenvanger is een mooi klein cadeau

De dromenvanger werd boven het bed gehangen. Het verhaal ging dat de lucht vol is van dromen, zowel goede als slechte. Volgens de Ojibweg bleven de slechte dromen in het web van de dromenvanger hangen, maar wisten goede dromen wel door de mazen te glippen.

Tegenwoordig zijn dromenvangers vooral geliefd omdat ze er bijzonder fraai uit zien, met de mooie patronen, kleuren, kralen en veren. Toch blijft het een kado met een mooie boodschap: eigen geef je iemand mooie dromen!

Dromenvanger, 55cm | €8,99

Vriendschapssteen

Je kunt wel zien waarom Lapis lazuli hemelsteen wordt genoemd

Lapis Lazuli – ook wel de waarheids- of vriendschapssteen genoemd – is een bijzondere steen. Bij de oude Egyptenaren stond hij bekend als de hemelsteen. Niet voor niets, want in de prachtige kristallen kun je de Hemel weerspiegeld zien.

De steen kan worden gebruikt als zaksteen, om te verwerken in een hanger of om in de hand te houden tijdens meditatie. Lapis Lazuli staat symbool voor het afstemmen op de eigen interne waarheid.

Vriendschapssteen Lapis Lazuli | €7,99

Note: na volgen van de link zie je nog vele andere “zakstenen” die je natuurlijk ook perfect cadeau kunt doen. Kijk ook eens bij ons overzicht van de betekenis van edelstenen, en vind de steen die bij de ontvanger past!

Kleine cadeautjes voor hem

De kleine cadeautips hierboven kun je natuurlijk zowel aan een man als een vrouw geven. Hieronder volgen nog wat ideeën specifiek voor hem, gevolgd voor tips voor haar.

Ring van hematiet

Een ring van hematiet is een ideaal klein cadeautje voor hem

Hematiet is de steen die helpt om te aarden. Juist voor mannen die niet zo zijn van “dat zweverige gedoe”. Het is namelijk ook gewoon een stoer, stijlvol ding. En misschien helpt het hem toch zo nu en dan om net wat steviger in zijn schoenen te staan, wanneer het leven onvoorspelbaar is.

Ring van hematiet | €3,99

Shamballa armband

Ook een armband van onyx is een perfect klein cadeau voor hem

Helemaal hip tegenwoordig: de Shamballa armband. Deze armband is gemaakt van kralen van zwart onyx. Dat geeft de armband de perfecte mix van stoer en spiritueel.

De edelsteen Onyx helpt om te focussen en doelen te behalen. Daarnaast staat hij symbool voor het behouden van wilskracht en discipline bij het uitvoeren van ideeën.

Welke man wil dat nou niet?

Nu ik het zo zeg, welke vrouw wil dat nou niet? Well, get in line ladies, de tips voor haar volgen hieronder.

Onyx armband | €17,99

Kleine cadeautjes voor haar

Dat brengt ons bij de kleine cadeautjes ideeën voor haar.

Engeltje van edelsteen

Een klein engeltje met veel betekenis

De beschermengeltjes kwamen ook al even voorbij bij de categorie “tot 1 euro”. Ben je bereid om iets meer uit te geven, dan heb je de keuze uit engeltjes gemaakt van allerlei verschillende soorten edelsteen.

Leuk om bijvoorbeeld te geven aan een goede vriendin of familie, of als bedankje aan de juf van de kinderen. Het leukste is natuurlijk om zelf de soort steen uit te zoeken die jij het beste bij de ontvanger vindt passen. Dat maakt het pas een een cadeautje met betekenis!

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

Engeltje van rozenkwarts | Symboliseert het vermogen om liefde te geven en te ontvangen.

Engeltje van amethist | Staat voor spirituele helderheid en het erkennen van de geestelijke wereld naast het materiële.

Engeltje van aventurijn | Het symbool van blijdschap en optimisme, van zelfvertrouwen en optimisme in nieuwe situaties.

Of zoek het engeltje dat jouw boodschap echt perfect kan overbrengen!

Edelsteenzeep

Deze edelsteenzeep is een perfect klein cadeautje voor haar

Nog meer edelstenen, maar dan voor onder de douche!

Verras iemand met een stuk handgemaakte zeep dat is gebaseerd op verschillende edelstenen en hun symbolische betekenis.

Zo is er een zeep voor de verschillende sterrenbeelden, waarbij de geuren en ingrediënten passend zijn uitgezocht. Ook zijn er varianten die bedoeld zijn om ergens in huis neer te zetten voor een aangename geur. Of ga voor een ronduit kosmische variant als “Moonchild” of “Eternal Aura”.

Te bestellen bij Spiru: bekijk hele aanbod

Kleine cadeautjes kind

Kinderen zijn dol op het krijgen van cadeaus. Daarbij hoef je echt niet altijd naar het duurste of nieuwste speelgoed te grijpen. Een kind dat blij kan zijn met een kleinigheidje wordt ook als volwassene veel makkelijker gelukkig!

Hier heb ik gekozen voor drie kleine cadeaus die steun kunnen bieden in iets wat voor veel kinderen toch een beetje eng is: de nacht.

Zorgenpoppetje

Als kind was ik al een echte piekeraar. Van mijn moeder kreeg ik op een dag een klein poppetje in een kleurig zakje. Voordat ik ging slapen, moest ik aan dat poppetje maar alles vertellen waar ik me op dat moment druk over maakte. Of het nu de volgende schooldag was, de voetbalwedstrijd van dat weekend of een belangrijke toets over een paar weken.

Daarna ging het poppetje terug in zijn zakje, en onder mijn kussen. Daar zou hij mijn zorgen bewaken voor de volgende dag. Vaak had ik ze na het wakker worden al niet meer nodig.

Het popje was weinig meer dan wat stokjes, met een stoffen hoofdje, een ruw geschilderd gezicht en kleurige kleding. Voor mij werd het al snel een onmisbaar onderdeel van mijn slaapritueel.

Zorgenpopje, handgemaakt | €3,99

Kruidenkussentje

Ook een kussentje gevuld met heerlijke kruiden kan kinderen helpen om gemakkelijker in slaap te vallen.

Kruiden als lavendel en kamille geven een heerlijke, kalmerende geur af en zijn daarom perfect voor een kussentje dat helpt om ontspannen in slaap te vallen.

Handgemaakt kruidenkussen, 15 x 20 cm | €7,50

Sprookjesachtige slaapmeditatie

Ook hier heb ik vroeger zelf van genoten.

Als er iets is wat kinderen voor hebben op volwassenen, is het wel hun verbeeldingskracht. Ik herinner me hoe ik hele werelden en verhalen visualiseerde als ik in bed lag en in slaap probeerde te komen.

Deze slaapmeditatie maakt daar gebruik van, door kinderen mee te nemen op een sprookjesachtige reis naar een wereld waar de tijd stil lijkt te staan. Waar alles kan en niets moet: een veilige plek om even te vluchten voor de veeleisende wakkere wereld.

Slaapmeditatie voor kinderen | €14,95

Bonus: het perfecte bedankje of zakelijke geschenk

In mijn zoektocht naar geschikte kleine cadeautjes voor dit artikel, kwam ik één optie tegen die ik eigenlijk niet zo goed kwijt kon in de verschillende categorieën.

De reden: je moet er minimaal 25 kopen. Zelfs met een basisprijs van €2,80 per stuk, wordt het op die manier toch snel een prijzig cadeau.

Tenzij je nu juist een groot aantal presentjes nodig hebt. Bijvoorbeeld als bedankje voor de gasten op een bruiloft of voor zakelijke relaties na een vruchtbaar jaar.

En wat is er nu beter om in grote aantallen cadeau te geven, dan een boom? Een bijzonder duurzame herinnering, die de ontvanger nog jarenlang aan je zal doen denken. Bovendien kunnen we wel wat meer bomen gebruiken op deze wereld nietwaar?

Vandaar deze eervolle vermelding voor het kerstboomstekje in een glazen buis! Binnen een aantal jaar groeit het stekje uit tot een volwaardige kerstboom.


Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.

1 reactie

Epvinswott · mei 24, 2021 op 3:31 am

🙂🙂🙂🙂

Reacties zijn gesloten.