Ben jij – net zoals ik lange tijd was – op zoek naar een manier om van yoga een routine te maken? Wil je op een prettige en laagdrempelige manier meer rust, ontspanning en flexibiliteit ervaren?

Dan heb je vast iets aan de manier waarop ik yoga eindelijk een vaster onderdeel van mijn leven wist te maken.

In deze Happy With Yoga review lees je waarom dit abonnement voor mij zo aantrekkelijk was, hoe het bevalt en wat het me (tot nu toe) allemaal heeft gebracht.

Specifiek ga ik het hebben over de uitgebreide verzameling (online) yoga cursussen, lessen, trainingen en workshops, waar je met een abonnement toegang toe kunt krijgen. Een soort Netflix dus, maar dan voor yoga, mindfulness en meditatie!

Heb je geen geduld (en kun je daarom wel wat yoga in je leven gebruiken)? Bekijk dan hier direct waar ik zo enthousiast over bent.

Of spring naar:

happy with yoga practice review

Waarom was online yoga voor mij zo’n uitkomst?

Het stond al een hele tijd op mijn persoonlijke verlanglijstje om yoga een vaster onderdeel van mijn dagelijkse routine te maken. Na een les voelde ik me altijd een stuk beter. En toch kwam het er op de een of andere manier niet van.

Herken je dat?

Waarschijnlijk wel, anders was je dit nu niet aan het lezen.

Hoe dan ook: gewone yogalessen werkten voor mij niet goed. Dat had twee belangrijke redenen.

Allereerst door de aanwezigheid van anderen. Houdingen die je nog niet helemaal onder de knie hebt. Het gevoel dat je je buurman of -vrouw gaat raken wanneer je net iets te veel uitrekt. Dat soort dingen.

Dit is een goed voorbeeld van waarom happy with yoga voor mij zo'n uitkomst was en de reden van deze review
Dit vind ik dus niks, het voortdurende geval dat je je buurman of -vrouw een klap gaat verkopen bij een iets te enthousiaste stretch

Daarnaast is yoga (of mindfulness of meditatie) voor mij iets om te doen wanneer je er behoefte aan hebt. Daarvoor wilde ik niet afhankelijk zijn van wanneer er toevallig een les stond ingepland bij mijn yogaschool.

Ik wilde in mijn eigen uppie, lekker privé, kunnen oefenen. Waar en wanneer ik er zin zin in. Op de momenten dat ik behoefte had aan een momentje ontspanning en aarding.

Eigenlijk net zoals zoveel van ons Netflix gebruiken voor de nodige verstrooiing en ontspanning. En dat concept – voor een vast bedrag toegang tot een uitgebreide bibliotheek vol met video’s en series – is er nu dus ook voor yoga.

Of lees hieronder eerst nog wat meer over wat je kunt verwachten.

Ontdek het “Netflix voor yoga model”

Voor een vast bedrag per maand (goedkoper dan één reguliere yogales) krijg je met een Happy with Yoga Practice abonnement toegang tot een (zeer) uitgebreide verzameling video’s.

Je kunt ervoor kiezen om een complete cursus te volgen waarmee je in een aantal lessen één aspect van yoga uitdiept, of om telkens de video te kijken waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Met die video’s kun je – je raadt het al – helemaal op jouw manier yoga leren en omarmen. Door een handige en overzichtelijke filter optie kun je precies de video’s vinden die passen bij waar jij behoefte aan hebt:

  • Intensiteit van licht, gemiddeld of zwaar
  • Je favoriete docent (al zijn Melanie en Rolf allebei erg fijn om naar te luisteren en rustig en duidelijk in hun uitleg)
  • Een brede selectie van stijlen zodat je kunt ontdekken welke vorm van yoga jou het beste ligt
  • De lengte van de les, omdat je de ene keer een korte sessie wilt doen in je lunchpauze (we werken immers toch thuis) en de andere keer een uitgebreide ontspanning zoekt

Eigenlijks net zoals je op Netflix de ene keer filtert op een korte sitcom aflevering en de andere keer op een lekker lange horrorfilm 😉

Wat ik zelf daarnaast erg tof vind, is dat er ook ruimschoots aandacht is voor yoga als levensstijl. Daarmee bedoel ik dat het meer is dan poses aannemen en aan je flexibiliteit en kracht werken. In veel lessen wordt uitgebreid stilgestaan bij het belang van ademhaling, gedachten en meditatie. Maar voor wie daar nog meer aan wil werken zijn er ook aparte video’s in de bibliotheek te vinden. Zo kun je extra aan bepaalde houdingen, je ademhaling of meditatie werken.

Van Netflix 'n chill naar "super chill" met yoga
Van Netflix ‘n chill naar “super chill” met yoga 😉

Iets over de instructeurs van Happy with Yoga Practice

Practice is een onderdeel van het online yogaplatform Happy with Yoga, gerund door Melanie en Rolf van Baalen (beiden Master Trainer en ervaren in zeer veel aspecten van yoga).

Hierin is Practice het abonnementsmodel. Happy with Yoga bestaat daarnaast uit o.a. een blog en een academy met cursussen.

Ben je vooral geïnteresseerd in één bepaald onderwerp, dan zijn die cursussen ook zeker de moeite waard.

Aanbevolen: Mindfulness voor het dagelijks leven & Yoga stap voor stap.

Dit is wat het mij tot nu toe bracht

Door het vele thuiszitten als gevolg van de Corona crisis, besloot ik om eindelijk eens yoga een vaster onderdeel van mijn leven te gaan maken.

Al dat thuiswerken begon ik namelijk best te voelen in mijn nek, schouders en rug. Daarnaast zal iedereen last hebben gehad van stress of andere negatieve emoties, door wat er allemaal op ons af kwam.

Daarom besloot ik Netflix een tijdje in te ruilen voor dit yoga abonnement, om mezelf ruimte te geven een nieuwe gewoonte aan te leren.

In het begin was het even wennen, juist omdat deze manier van yoga volgen heel vrijblijvend is.

Wat voor mij goed werkt, is mijn wekker een half uurtje eerder zetten en de dag beginnen met een yoga les. Terwijl mijn vriendin nog slaapt, zodat ik in alle rust en stilte de oefeningen kan volgen.

Ik ben nu een paar weken op die manier bezig en ik voel me er geweldig onder!

  • In plaats van de dag onderuitgezakt op de bank te starten, begin ik actief en activeer ik meteen de energie in mijn lichaam
  • Als enthousiast hardloper merk ik dat ik soepeler loop en veel minder last heb van blessures
  • Tijdens een werkdag ben ik veel energieke, productiever en beter geconcentreerd
  • Op een vrije dag heb ik meer energie, ontspanning en lust om dingen te ondernemen
  • Niet geheel onbelangrijk: ik voel veel meer voldoening en tevredenheid dan na een zelfde periode Netflixen

Kortom: dit abonnement was voor mij dé uitkomst om eindelijk een yoga routine in mijn leven te integreren. Dat heeft me alles gebracht waar ik op gehoopt had (en meer!)

Ik voel me fitter, relaxter en beter in staat om met plotselinge uitdagingen om te gaan.

Klinkt dat jou ook als muziek in de oren? Dan raad ik je van harte aan om het abonnement eens een maandje te proberen.

Namasté 🙏

Dit is wat happy with yoga mij tot nu toe bracht, om deze review af te sluiten
Categorieën: MindfulnessYoga

Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.