Een spiritueel beroep spreekt voor steeds meer mensen tot de verbeelding. Steeds meer mensen laten hun kantoorbaan achter zich voor een carrière die meer energie en voldoening geeft. Maar hoe weet je wat voor jou de juiste stap is? 

Daar past eigenlijk natuurlijk maar één spiritueel antwoord bij: het is een roeping die je moet voelen. Alleen is dat nog best lastig als je niet weet wat er dan precies naar je roept. Daarom zetten we hieronder de populairste spirituele beroepen voor je op een rijtje.

spirituale beroepen

Wat is een spiritueel beroep?

Een spiritueel beroep is in feite ieder beroep waar een duidelijke spirituele component bij komt kijken. Wij zien het hieronder vooral als carrières waarin je andere mensen helpt om hun eigen spiritualiteit te ontdekken en ontwikkelen.

Het is dus een beroep waarmee je niet enkel in de materiële wereld werkt, maar je juist ook veel met het mysterieuze, spirituele en misschien bovennatuurlijke bezighoudt.  

Dat mensen juist in hun werkende leven naar spiritualiteit zoeken, is niet gek. Het is vergelijkbaar met waarom juist Oosterse spiritualiteit hier zo aanslaat. In een tijd dat extreem veel mensen te maken krijgen met burnouts, bore-outs en een gebrek aan zingeving en waarde in hun werk, zoeken ze steeds vaker de rust in het Oosterse spirituele gedachtegoed.

Helemaal geen gek idee dus om die spiritualiteit ook in je beroep te zoeken. Waar moet je zoal aan denken bij een spiritueel beroep? 

1. Spiritueel coach

Als spiritueel coach maak je er jouw beroep van om mensen te helpen bij de existentiële problemen waar we het hierboven over hadden. Je helpt mensen om beter naar zichzelf, hun gevoelens en emoties te luisteren. Door de technieken die je leert, maak je echt een verschil in het leven van mensen. Bovendien zul je gegarandeerd ook je eigen spiritualiteit op een heel ander niveau leren bezien. 

2. Droomtherapeut

Leer hoe je mensen kunt helpen om zichzelf en wat er in hun leven gebeurt beter te begrijpen via hun dromen. De betekenis van dromen geeft ons vaak een inkijkje in onze onbewuste wensen en dromen. Je kunt leren om dromen beter te onthouden en beter te begrijpen wat ze proberen je te vertellen. 

Misschien ben je zelf wel via een van je dromen op het idee gekomen dat het tijd wordt voor een meer spiritueel beroep? 

3. Stresstherapeut

We zeiden het al: schrikbarend veel mensen hebben tegenwoordig te maken met (te) hoge niveaus van stress. Daar komt nog bij dat steeds meer mensen een gevoel van leegte en gebrek aan zingeving ervaren. Reguliere therapie en coaching zijn vaak niet voldoende om dit gevoel weg te nemen, omdat ze niet de bron van stress en onvrede aanpakken wanneer die in jezelf ligt.

Als stresstherapeut verbind je ontspannende massages en ademhalingsoefeningen met een reis naar binnen. Je leert als het ware je vinger op de spirituele zere plek leggen, waardoor iemand aan het denken wordt gezet over wat er in zijn of haar leven moet veranderen om een terugval te voorkomen. 

4. Yoga reisbegeleider

Last but not least: dit is waarschijnlijk het spirituele beroep waar menigeen van droomt. Het begeleiden van yogareizen of stilte retraites naar een inspirerende en spirituele prachtlocatie. Vaak natuurlijk naar een mooi en klein eiland, of een oud klooster op een afgelegen locatie. Voor veel mensen is dit de ultieme manier om echt spiritualiteit te vinden, omdat je het gewone drukke leven voor even volledig achter je kunt laten. 

Categorieën: Uncategorized

Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.