Een spiritueel cadeaupakket is een mooie en persoonlijke manier om mensen die belangrijk voor je zijn, iets waardevols te geven. Je vult het pakket met kleine spirituele cadeautjes met een mooie symbolische waarde.

Bij spirituele cadeaus staat de betekenis van het cadeau voorop, meer dan de waarde in geld. Eigenlijk geef je hiermee een gevoel of betekenis cadeau. En door te kiezen voor een pakket dat bestaat uit verschillende, kleine, spirituele cadeautjes, kun je er iets op en top persoonlijks van maken. Een geweldig cadeau idee voor verschillende gelegenheden dus. Hieronder helpen we je op weg bij het samenstellen van jouw eigen spirituele cadeaupakket met enkele van de meest populaire spirituele cadeautjes om erin te doen. 

een spiritueel cadeaupakket voor alle gelegenheden

Wanneer geef je een spiritueel cadeaupakket?

Een spiritueel cadeaupakket geven kan altijd: het is geschikt voor veel verschillende situaties. Je kunt voor iedere ontvanger een betekenisvol en persoonlijk pakket samenstellen, door te wisselen met de cadeautjes of met de geuren en kleuren die je in het pakket opneemt.

En wist je dat spiritualiteit populairder dan ooit is? Alle reden dus om juist nu een pakket vol spiritualiteit cadeau te geven. 

Daarnaast zijn spirituele cadeaupakketten wat ons betreft uitermate geschikt voor: 

  • Bruiloften, als een origineel en persoonlijk dankjewel voor de gasten. Een spiritueel cadeaupakket kan namelijk ook gewoon een mooi vilten zakje zijn met enkele kleine cadeautjes erin die voor het bruidspaar betekenisvol zijn. Een prachtige herinnering aan jullie mooiste dag!
  • Kerstpakketten voor je werknemers. Een cadeaupakket gevuld met kaarsen, wierook en andere mooie spirituele producten voor gezellige en sfeervolle feestdagen. 

Tip! Kies je voor een van deze doelen en maak je dus een groter aantal van dezelfde spirituele cadeaupakketten voor al je collega’s of bruiloftsgasten? Bestel de cadeautjes dan via een groothandel spirituele artikelen om een groot aantal van de onderstaande producten in één keer te kunnen bestellen. 

De beste kleine spirituele cadeautjes voor spirituele cadeaupakketten

Geschikte voorwerpen voor in een spiritueel cadeaupakket voldoen aan een aantal voorwaarden: 

  1. Ze zijn niet te groot zodat je verschillende items in je pakket kwijt kunt.
  2. De prijs is betaalbaar zodat niet je volledige budget aan één voorwerp op gaat.
  3. Een symbolische betekenis die niet té persoonlijk is, zodat veel mensen zich erin kunnen herkennen.
  4. In het ideale geval is er ruimte voor variatie, zodat je de cadeautjes aan de smaak van de ontvanger kunt aanpassen. 

Om je op weg te helpen bij het vormgeven van jouw pakket, zijn hier onze favoriete cadeautjes die mensen kunnen helpen hun spiritualiteit te ontdekken

1. Chinese geluksmunt

Wie wil er niet een beetje geluk cadeau krijgen? Chinese geluksmunten hebben niet alleen een mooie symbolische waarde, maar zien er ook nog eens heel mooi uit. Bovendien wordt het moeilijk om een goedkoper en kleiner cadeautje te vinden. Wat ons betreft is een Chinese geluksmunt dus een no-brainer om hoe dan ook in je spirituele cadeaupakket op te nemen, want geluk is altijd een mooie boodschap. 

2. Wierook

Wierook is een mooi voorbeeld van de variatie waar we het hierboven over hadden. Je kunt er vrijwel alle kanten mee op en er is voor iedere symbolische betekenis wel een wierooksoort te vinden. Ideaal dus voor zo’n beetje ieder spiritueel cadeaupakket, welke boodschap je er ook mee over wilt brengen. 

3. Pendel 

Een pendel in zijn simpelste vorm is een gewichtje aan een koord of kettinkje. Doordat het gewichtje een bepaalde kant op beweegt, geeft het antwoord op vragen van degene die de pendel vast houdt: ja, nee, of misschien. 

Volgens sommigen is de pendel een instrument voor (bescherm-)engelen om met ons te communiceren. Anderen geloven dat het een manier is om met je onderbewuste in contact te komen: via de pendel geef je dan aan jezelf het antwoord dat je eigenlijk wist. Waar je ook in gelooft, de pendel is een mooi en persoonlijk spiritueel cadeau, dat in vele vormen en prijsklassen te koop is.  

4. Engeltjes 

De betekenis van engelen is rijk en divers. In het algemeen zijn engelen boodschappers van geluk en liefde en dus een perfecte aanvulling voor een spiritueel cadeaupakketje voor je bruiloftsgasten. Meer specifiek heeft iedere engel – en er zijn er heel wat – een eigen symbolische betekenis. 

Vooral de verschillende aartsengelen zijn herkenbaar en brengen een sterk gevoel met zich mee. En omdat ze in zoveel verschillende sieraden, beeldjes en edelstenen verwerkt worden, zijn het de perfecte kleine spirituele cadeautjes. 

5. Zorgenpopje

Een zorgenpopje is een klein, eenvoudig poppetje dat in een zakje van stof zit. Wanneer je ergens mee zit – iets waar je over piekert of je zorgen over maakt – dan haal je het poppetje tevoorschijn en vertel je het wat je dwars zit. Vervolgens berg je het poppetje weer op in het zakje en leg je dat onder je kussen. Het poppetje neemt je zorgen over zodat jij rustig kunt slapen. 

Volgens sommige versies van het zorgenpopjes verhaal eet het poppetje de zorgen op en verteert deze voor je. Daarom zou het belangrijk zijn om het poppetje de volgende dag over de buik te aaien en te bedanken, om te voorkomen dat het zijn werking verliest. 

Deze poppetjes koop je vaak al voor een paar euro per stuk. En zeg nou zelf: onbezorgdheid is toch het mooiste spirituele cadeau dat je iemand kunt geven? Daarom is dit het perfecte kleine spirituele cadeautje voor in ieder spiritueel cadeaupakket.

Categorieën: Uncategorized

Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.