Paranormaal: naast en tegen het normale

Paranormaal is een verzamelterm voor verschijnselen of dingen die we (nog) niet kunnen verklaren. De letterlijke betekenis is “naast/voorbij het normale”. Hoewel de term bovennatuurlijk vaak als synoniem wordt gebruikt, zijn er toch subtiele verschillen. Paranormaal heeft vaak meer betrekking op bepaalde gaven van mensen, of dingen die hen overkomen. Bovennatuurlijk verwijst naar wezens en algemenere verschijningen.

Paranormaal en bovennatuurlijk: twee zijden van dezelfde medaille

Bovennatuurlijk en paranormaal worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn er verschillen, al is het alleen al gevoelsmatig.

Zo zullen we helderziendheid eerder omschrijven als een paranormale gave, dan als een bovennatuurlijke. Demonen, goden en engelen daarentegen, zijn bovennatuurlijke wezen. Paranormaal lijkt hier toch weer minder op zijn plek. Maar waarom is dat? (Lees hier meer over deze scheiding)

Paranormaal begaafd

Iemand die paranormaal begaafd is, beschikt over een speciaal soort kracht, of een zesde zintuig.

Lees meer… (hetmysterie.nl/paranormaal-begaafd; coming soon)

Helderziendheid

Heldervoelend

Geesten zien

Uittreding

Paragnost en medium

Een paragnost of medium is iemand met een specifiek soort paranormale gave. Deze personen kunnen via hun zesde zintuig in contact treden met de wereld van de overledenen of andere bovennatuurlijke wezens als engelen.

Hierdoor kunnen zij informatie verzamelen die voor mensen zonder een gevoel voor deze werelden verborgen blijft.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven