Mediums zijn fascinerende personen die beweren te communiceren met de spirituele wereld. Ze worden vaak gezocht voor advies, begeleiding en om in contact te komen met overleden dierbaren. Geen wonder dus dat mediums een zekere mysterieuze aantrekkingskracht om zich heen dragen.

Maar wat als je jezelf afvraagt of je misschien ook een medium bent? In dit artikel zullen we zes tekenen bespreken die kunnen duiden op mediumschap. Als je jezelf herkent in deze tekens, zou het kunnen betekenen dat je een medium bent.

hoe je weet dat je een medium bent in 6 kenmerken

Wat is een medium eigenlijk? 

Een medium is iemand die beweert te kunnen communiceren met de geestenwereld. Mediums ontvangen boodschappen van overleden personen, engelen, gidsen of andere spirituele entiteiten. Ze gebruiken vaak hun zintuigen, zoals helderziendheid (zien), helderhorendheid (horen), heldervoelendheid (voelen) en helderwetendheid (weten), om informatie door te geven aan anderen.

De afgelopen jaren kregen mediums een steeds grotere bekendheid en populariteit door shows als Het Zesde Zintuig, maar mediumschap is zo oud als de mensheid. In de Griekse Oudheid bijvoorbeeld trokken mensen van heinde en verre naar het Orakel van Delfi om hun toekomst en boodschappen van de spirituele wereld te horen. Dit Orakel is waarschijnlijk een van de vroegst bekende en meest beroemde mediums uit de geschiedenis. 

Tekenen dat je een medium bent

Ben jij benieuwd hoe je weet dat je een medium bent? Dan zijn hier een aantal praktische tips om op te letten die je daar signalen van kunnen geven.

1. Sterke intuïtie 

Mediums hebben vaak een sterke intuïtie en kunnen gemakkelijk vertrouwen op hun innerlijke stem. Ze hebben een diep weten en voelen wanneer iets klopt of niet klopt. Ze kunnen ook sterke voorgevoelens hebben over toekomstige gebeurtenissen.

2. Gevoeligheid voor energieën

Als medium ben je vaak gevoelig voor energieën in je omgeving. Je voelt gemakkelijk de sfeer in een ruimte of pikt de energie en gesteldheid van andere mensen op. Daarnaast kun je ook gevoelig zijn voor de aanwezigheid van spirituele entiteiten en neem je veranderingen in energie waar.

Je weet dat je een medium bent als je met verschillende energieën kunt communiceren, eventueel met hulpmiddelen
Je weet dat je een medium kunt zijn als je met verschillende energieën kunt communiceren, eventueel met hulpmiddelen

3. Levendige dromen

Mediums kunnen levendige dromen hebben waarin ze boodschappen ontvangen van spirituele entiteiten. Ook kunnen ze bijvoorbeeld dromen over overleden personen, waarin ze bijvoorbeeld een boodschap van een dierbare krijgen. 

Deze dromen kunnen heel realistisch en gedetailleerd zijn, en kunnen vaak als een soort van begeleiding of advies aanvoelen. Ook heb je als medium waarschijnlijk regelmatig lucide dromen, waarin je de controle hebt over je droom en daardoor bewust kunt communiceren met de geestenwereld.

4. Sterke empathie

Mediums hebben vaak een sterke empathie en kunnen gemakkelijk de emoties en gevoelens van anderen aanvoelen. Ze kunnen zichzelf gemakkelijk inleven in anderen en kunnen diepere emotionele lagen begrijpen. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor de emoties van spirituele entiteiten en kunnen deze emoties doorgeven aan anderen.

Als medium weet je vaak wat er in anderen omgaat en wat zij voelen

5. Onverklaarbare ervaringen 

Mediums kunnen onverklaarbare ervaringen hebben, zoals het horen van stemmen, het zien van schaduwen of het voelen van aanrakingen zonder fysieke aanwezigheid. Ze kunnen ook objecten of foto’s vasthouden en informatie ontvangen over de eigenaar of de geschiedenis van het object. Deze onverklaarbare ervaringen kunnen wijzen op mediumschap.

6. Interesse in spiritualiteit

Mediums hebben vaak een bovengemiddelde interesse in spiritualiteit en de spirituele wereld. Ze kunnen zich aangetrokken voelen tot onderwerpen zoals het paranormale, de wet van aantrekking, energiewerk, meditatie en andere spirituele praktijken. Ze hebben vaak een diep verlangen om meer te leren over de spirituele aspecten van het leven en om hun eigen spirituele groei en ontwikkeling te bevorderen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle interesse in spiritualiteit automatisch betekent dat iemand een medium is. Veel mensen hebben interesse in deze onderwerpen zonder noodzakelijkerwijs mediumschap te bezitten. Het gaat hier om een combinatie van verschillende tekenen en ervaringen die kunnen wijzen op mediumschap.

Mediums voelen zich aangetrokken tot spirituele zaken zoals edelstenen en tarotkaarten

Dus, denk je dat jij een medium bent?

Mediumschap is een fascinerend fenomeen en het is logisch dat dit een grote aantrekkingskracht heeft op mensen, zeker wanneer zij al spiritueel geïnteresseerd zijn. Als je jezelf afvraagt of je een medium bent, zijn er verschillende tekenen die kunnen wijzen op mediumschap. 

Sterke intuïtie, gevoeligheid voor energieën, levendige dromen, sterke empathie, onverklaarbare ervaringen en interesse in spiritualiteit kunnen allemaal indicaties zijn dat je een medium bent. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat mediumschap een complex en subtiel gebied is en dat het raadzaam is om professionele begeleiding te zoeken als je vermoedt dat je mediumschap bezit. Wanneer je twijfelt, kun je overwegen om zelf contact op te nemen met professionele mediums van een platform als mediumastro. Daar zitten allemaal mensen die zich – net als jij nu – ooit hebben afgevraagd hoe ze eigenlijk konden weten of ze een medium zijn.

Heb jij jezelf als medium leren kennen? Gefeliciteerd! Mediums kunnen anderen helpen door boodschappen door te geven van de spirituele wereld, maar het is ook belangrijk om je eigen grenzen te kennen en zelfzorg toe te passen bij het ontwikkelen van mediumschap.


Tim Lommerse

Tim is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Zozeer zelfs dat hij zich tijdens zijn studie Nederlands & Literatuur veel bezighield met de presentatie van magie en spiritualiteit in fantasy romans. In zijn dagelijks leven als online marketeer en copywriter zoekt hij voortdurend naar manieren om die spiritualiteit toch in zijn leven te houden.