Geesten oproepen heeft al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht op de mens. Niet zo vreemd. Want wie kan je beter vertellen wat je te wachten staat na de dood dan iemand die er geweest is? Daarmee speelt het contact leggen met geesten in op een grote, heel erg menselijke angst. Namelijk de angst voor de dood en het niet weten wat erna komt.

Daarnaast is het oproepen van geesten een manier van omgaan met het verlies van een dierbare. Wanneer je iemand bent verloren die dicht bij je stond, kan het troost bieden om te geloven dat hij of zij nog steeds bij je is. Al is het dan vanuit een andere dimensie.

Wat de reden ook is: mensen zijn gefascineerd door het oproepen van wezens uit een andere dimensie. Daardoor zijn in de loop der tijd talloze rituelen ontwikkeld.

Meer informatie over wat geesten en spoken zijn, en wat het verschil tussen die twee is, lees je hier.

Wat zijn geesten en spoken?

Manieren om geesten op te roepen

Wij struinden het internet af naar de verschillende manieren waarop je geesten op kunt roepen. We selecteerden de negen opvallendste voor je. Voor de meesten heb je niet meer nodig dan wat kaarsen en zout. En eventueel een beetje van je bloed. Tsja. Don’t try this at home…

1. Geest bord / ouijabordEen ouija bord met het bijbehorende plankje

Het ouijabord is een bord met daarop het alfabat, de cijfers 0 – 9 en de woorden “ja”, “nee” en “tot ziens”. Deelnemers leggen hun handen op een kleiner plankje met wieltjes. Het plankje wordt vervolgens door de geest over het bord geleid om antwoorden te spellen op vragen van de deelnemers.

Let op, er wordt gefluisterd dat de geesten die op deze manier met je communiceren, het ouijabord ook kunnen gebruiken als portaal naar onze dimensie. Het is daarom van groot belang om het bord altijd “af te sluiten” door het plankje naar “tot ziens” te bewegen. Doe dit direct wanneer je het gevoel hebt met iets kwaadaardigs te communiceren. Of wanneer het bord begint af te tellen: dat is binnen de mythe rondom ouija borden een teken dat iets probeert door te breken. Brrr…

Tip! Overweeg je een ouija bord te kopen? Kijk dan eens bij Etsy. Daar vind je een grote selectie borden, waarvan veel handgemaakt. Mooi voor aan de muur bijvoorbeeld. Want wij raden je van harte aan het bord alleen als decoratie te gebruiken. Lees hier over de mogelijke gevaren van het gebruik van een ouija bord. Zeg in ieder geval niet dat wij je niet gewaarschuwd hebben…

2. Het Pentagram

Het Pentagram is van oudsher een occult symbool, dat in de loop der jaren min of meer is geclaimd door het satanisme. Andere, minder duistere culten gebruiken het daarom niet veel meer.

Bij het oproepen van geesten wordt een pentagram als symbool voor de vijf elementen – vuur, aarde, water, lucht, en aether –  getekend in twee grote cirkels. Een cirkel voor de oproeper, en een voor het binden van de op te roepen geest. Het teken van de cirkels is onderdeel van een groter ritueel en roept naar verluidt “onvoorspelbare demonen“.

3. De kristallen bolGeesten oproepen in een kristallen bol

Kristallen bollen worden over het algemeen geassocieerd met visioenen en het voorspellen van de toekomst.

Maar een medium wordt geacht ook in staat te zijn er geesten in te zien en, in sommige gevallen, zelfs te horen. Meestal fungeert het medium hierbij als spreekbuis om de woorden of symbolen door te geven.

Maar je kunt natuurlijk altijd zelf in een bol gaan zitten staren in de hoop iets op te vangen, als je toch niets beters te doen hebt.

 

4. Geesten oproepen met een spiegel

Harry Potter wist het al na zijn kennismaking met de Spiegel van Neregeb, maar ook een spiegel kan gebruikt worden om doden op te roepen.

Steek een paar kaarsen aan en doe daarna alle elektrische lichten uit. Wacht tot zich voldoende gesmolten was heeft verzameld, en spetter dit op de spiegel. Strooi nu zout rondom de spiegel en maak een tweede cirkel van zout rond jezelf. Dit zijn je verdedigingsbarrières.

Zet de kaarsen om je heen en wacht in stilte. Als de was op de spiegel is opgedroogd, kras je er met een mes de naam in van het soort geest dat je op wilt roepen. Om het compleet te maken, prik je jezelf met het mes en voeg je wat van je bloed aan de spiegel toe.

Heksen reizend door de tijd. Ik ben op zoek naar assistentie. Geest, kom, ik vraag het u. Deel je verhalen, en blijf tot het ochtendlicht u weer komt halen.

Bloody Mary is waarschijnlijk de bekendste geest die kan worden opgeroepen via een spiegel. Zet een brandende rode kaars aan weerszijden van de wastafel in de badkamer en doe het licht uit. Draai de kraan aan. Nu hoef je alleen nog drie keer achter elkaar haar naam te zeggen. Volgens de legende verschijnt Bloody Mary dan in de spiegel boven de wastafel.

5. Drie dagen lang geesten zien

Wil je er geen gras over laten groeien en meteen drie dagen achter elkaar de vierde dimensie in kunnen staren? Dan is deze spreuk je op het lijf geschreven.

Begin met het aansteken van vijf groene kaarsen. In elk van die kaarsen verbrand je één bloemblaadje van een rode roos. Daarna prik je jezelf in je duim en laat in iedere kaars een druppel bloed vallen. Let erop dat de vlam hierbij niet uitgaat! Zeg nu de volgende spreuk:

Heer van mijn wereld en van de volgende, leen me uw ogen. Geef me de macht om dingen te zien die mensen met angst bevlogen. Opdat zij uit het donker treden mogen.

Doof de kaarsen met citroensap.

6. Kaarslicht

Voor deze manier om met geesten te communiceren, heb je niet veel nodig. Een witte kaars en en twee stukken papier is voldoende. Steek de kaars aan. Op het ene papier schrijf je “ja” en op het andere “nee”. Onder die woorden teken je een pentagram.

Schuif de papieren zo dicht mogelijk tegen de kaars aan. Strooi wat zout in de gesmolten was van de kaars om de geest hierin te binden.

Nu vraag je of er een geest bij je is. Leunt de vlam naar het papier met “ja”, dan weet je dat er iets in de buurt is. Nu kun je vragen blijven stellen. De geest kan antwoord geven door de vlam naar ja of naar nee te bewegen.

Geesten en kaarslicht

Wat hebben geesten toch met kaarslicht?

7. Spreuk om geesten te zien of horen

Sommige mensen hebben van nature de gave om geesten te zien. Anderen hebben daar een spreuk voor nodig. Helemaal geen schande natuurlijk!

Denk aan een specifieke geest – een overleden geliefde bijvoorbeeld – waar je contact mee wilt leggen. Dan zeg je: “Geest laat jezelf zien. Geest onthul je gelaat. Geest kom naar me toe zodat ik weet dat je bestaat.”

Lees meer over het zien, horen en voelen van geesten

8. Roep een succubus of incubus op

Een wat oproepen? De succubus en incubus zijn een heel specifiek soort geest.

De succubus is een vrouwelijke demon die verondersteld wordt seks te hebben met slapende mannen.

De incubus is – je raadt het misschien al – net het omgekeerde. Een mannelijke demon die seks heeft met slapende vrouwen.

Dit ritueel lijkt dan ook vooral voor mensen met een wel heel bijzonder soort fetisj. Om je eigen succubus of incubus op te roepen, doe je het volgende.

Rond middernacht stel je jezelf voor hoe je wilt dat jouw seksverslaafde demon eruit ziet. Prik in je vinger om een druppel bloed vrij te maken en zeg:

Oh succubus [/incubus] ik roep je aan met dit bloedoffer. Kom naar mij!

9. Magere Hein oproepen

Is het oproepen van geesten niet spannend genoeg? Dan roep je toch gewoon de heer van de onderwereld op audiëntie? Wat kan daar nu mis aan gaan…

Hem oproepen vraagt meer kaarsen dan alle rituelen hierboven. Maar “Hein” is dan ook niet zomaar een geest. Magere Hein – in het Engels beter bekend als The Grim Reaper – is de verpersoonlijking van de dood.

Zet 20 kaarsen in een grote cirkel, en steek die vervolgens met de klok mee aan. Nu zeg je: “Magere Hein, Magere Hein, ik roep u Magere Hein. Wees mijn dienaar en mijn vriend. Moge hij ingaan zodra deze spreuk is voldaan.”

Het kan een paar dagen duren, maar naar verluidt verschijnt Magere Hein terwijl je slaapt. Aan je bed. Alsof het nog niet eng genoeg was dat er een skelet met een zeis uit het niets zou verschijnen.

Geesten oproepen ervaringen

Een paar jaar terug was geesten oproepen opeens helemaal hot in Nederland. 2015 was namelijk het jaar waarin de “Charlie Charlie Challenge” bij ons zijn hoogtepunt doormaakte. Dat was een simpel spelletje waarmee de geest Charlie werd opgeroepen om vragen te beantwoorden.

Charlie zal een drukke zomer hebben gehad, want met name op middelbare scholen was het spel immens populair.

De opzet was simpel. Een vierkant papier, met in de hoeken om en om de woorden “ja” en “nee”. In het midden van het papier komen twee potloden, waarbij de een op de ander balanceert. Het balancerende potlood kon door “Charlie” in beweging worden gebracht.

Veel kinderen en jongeren vonden het griezelig als de potloden opeens begonnen te bewegen. Veel (christelijke) ouders waren niet blij met de hype, omdat zij geloven dat het gevaarlijk is om je op deze manier voor de andere wereld open te stellen. Het Reformatorisch Dagblad kwam zelfs met een statement dat het oproepen van geesten bepaald geen spelletje is.

Geesten oproepen voor beginners

Geesten oproepen in je eentje kun je beter niet doen. We willen je daarom op je hart drukken om, als je zelf geesten op wilt roepen, dat altijd in het bijzijn van een ervaren medium te doen. Of je er nu in gelooft of niet, geesten en andere bovennatuurlijke krachten zijn niet iets om lichtzinnig mee om te gaan.

Categorieën: Bovennatuurlijk

3 reacties

Giovanna · maart 28, 2019 op 11:07 am

ze doen het allemaal niet

    admin · april 27, 2019 op 7:00 pm

    Hoi Giovanna,
    Leuk dat je ze allemaal geprobeerd hebt! Het blijft natuurlijk een bovennatuurlijk “experiment”. Niemand heeft het bestaan van geesten nog kunnen bewijzen, laat staan dat iemand ooit een manier heeft kunnen vinden die waterdicht werkt om ze op te roepen.

Emmely · juli 4, 2019 op 9:52 pm

Heel goed! Zo heb ik het ook geleerd Mijn ma niet echt … Ik heb de gaven om ouras geesten te zien en praten en de toekomst te voorspellen in mijn dromen!
En geesten oproepen is geen pretje ik heb 3 jaar last gehad van een kwel geest omdat ik geen ” Good bye” zei Zeg altijd good bye!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *